Geld Verdienen met Aandelen Kopen + 5 Tips voor Beginners

Wil je tegenwoordig iets nuttigs met jouw geld gaan doen? Dan heb je de keus uit meerdere beleggingsmogelijkheden. Vrij veel mensen kiezen er voor om te investeren in aandelen. Is dat logisch? Ja, zeker. Je kunt met het investeren in aandelen namelijk vrij veel geld gaan verdienen. Bovendien is het beleggen in aandelen leuk én uitdagend; wat wens je nog meer?

Maar, hoe kun je nou geld verdienen met aandelen? Op welke manier kun je het beste van start gaan? En hoe kun je jouw verdiensten verder uit gaan bouwen?

Op die vragen vind je in dit artikel een passend antwoord. Een antwoord waarmee je direct uit de voeten kunt. Bovendien geef ik je nog enkele handige tips; in mijn ogen zijn juist deze tips essentieel voor elke beginnende belegger in aandelen.

De kennis uit deze blog heb ik geleerd uit de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk.


Inhoudsopgave


Wat is beleggen in aandelen precies?

Als je op dit moment geld op jouw bankrekening hebt staan, heb je daar niks aan. Dit kost eigenlijk alleen maar geld, aangezien de inflatie hoger is dan de rente. Dit betekent dat je het geld op jouw bankrekening eigenlijk ziet verdampen, waardoor je veel beter iets nuttigs met jouw geld kunt gaan doen.

Eén van de mogelijkheden die je daarvoor hebt, is om te beleggen in aandelen. Als je in aandelen gaat beleggen, koop je eigenlijk een klein belang in een bedrijf. Als aandeelhouder ben je immers eigenaar van het betreffende bedrijf en krijg je ook een stem in de aandeelhoudersvergadering.

Dat is echter niet waar het beleggen in aandelen om draait. Nee, bij het beleggen in aandelen draait het allemaal om het dividend en de (hopelijke) koerswinst.

Als je optimaal van een flinke koerswinst weet te profiteren, kun je namelijk in een korte tijd veel geld verdienen. Heel veel geld zelfs.

Op deze foto zie je hoe koersen kunnen gaan met beleggen in aandelen
Koersen

Waarom zou je gaan beleggen in aandelen?

Wat doe jij op dit moment met jouw spaargeld? Ben je voor iets leuks aan het sparen? Of heb je eigenlijk geen echt doel voor jouw spaargeld? Als dat laatste het geval is, is het aan te raden om iets nuttigs met jouw spaargeld te gaan doen. Zoals ik hierboven al stelde, wordt jouw geld op de spaarrekening namelijk alleen maar minder waard.

Door in aandelen te beleggen, kun je jouw geld juist meer waard laten worden. Dit is niet alleen te danken aan het dividend dat je uitgekeerd krijgt, maar ook van de mogelijke koersstijging waar je op in kunt spelen.

Dankzij deze koersstijging wordt jouw pakketje aandelen meer waard, waardoor je deze aandelen voor een hoger bedrag kunt verkopen. Het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs is uiteindelijk de winst die je weet te behalen.


Enkele voordelen van beleggen:

Daarnaast is het ook een voordeel dat het beleggen in aandelen laagdrempelig is. Als je eenmaal weet waar je mee bezig bent, is het zelfs een fluitje van een cent te noemen. Bovendien kun je met elk mogelijk bedrag starten met het beleggen in aandelen. Je kunt beginnen met een startkapitaal van bijvoorbeeld 100 euro, maar je kunt ook starten met een startkapitaal van 20.000 euro. Het is volledig aan jezelf om te bepalen met welk startkapitaal je wilt beginnen.

Ook is het een voordeel dat het handelen in aandelen allemaal via het internet plaats kan vinden. Je hoeft je alleen maar bij een broker aan te melden, waarna je al kunt starten met het beleggen in aandelen. Je stort hiervoor een bepaald bedrag aan euro’s, waarna je deze euro’s direct in kunt wisselen voor een bepaalde hoeveelheid aandelen.

Des te minder de aandelen waard zijn, des te meer aandelen je voor hetzelfde bedrag kunt kopen. Uiteindelijk is het doel uiteraard dat de koers van de aandelen gaat stijgen, zodat je uiteindelijk geld gaat verdienen met aandelen.

Verder is het een voordeel dat je uit tal aandelen kunt kiezen. Echt van duizenden bedrijven kun je aandelen kopen, terwijl je ook voor grotere groepen aandelen kunt kiezen. In dat geval koop je voor een bepaald bedrag aandelen van bijvoorbeeld dezelfde soort bedrijven; zo kun je investeren in een index met daarin alleen maar Tech bedrijven. Met andere woorden; je kunt alle kanten op bij het investeren in aandelen.

Daarnaast kan het ook zijn dat jij wellicht niet iemand bent die aandelen lang wilt vast houden, dan kan je ook als Daytrader gaan beginnen waar je aandelen koopt en verkoopt op dezelfde dag.

Tot slot is het zo dat de risico’s bij het handelen in aandelen goed behapbaar zijn. Bijkomend voordeel; je kunt volledig zelf bepalen hoeveel risico je wilt gaan nemen. Zo kun je in sommige gevallen bewust meer risico nemen, terwijl je in andere gevallen juist iets defensiever gaat handelen in aandelen.

Je hebt volledige zeggenschap en de markt van aandelen is vrij volwassen. Op dit punt weet de aandelenmarkt zich écht te onderscheiden ten opzichte van de cryptomarkt.


Hoeveel geld kun je verdienen met het beleggen in aandelen?

Je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt. Dat is eigenlijk het enige juiste antwoord op de hierboven gestelde vraag. Als je bereid bent om veel risico te nemen, kun je ook een flink rendement gaan behalen.

Aan de andere kant heb je daarbij dus ook de mogelijkheid dat je te veel risico neemt, waardoor je jouw inleg kwijt raakt. Gelukkig laat Harm van Wijk dit heel regelmatig weten in zijn Trading Navigator Methode.

Over het algemeen kan ik het volgende stellen: met het beleggen in aandelen kun je echt rijk worden. Een bijkomend voordeel is dat je hiervoor geen arbeid hoeft te verrichten. Het verdienen aan aandelen is dan ook een typerend voorbeeld van passief inkomen. Op een passieve manier kun je jouw geld dus méér waard laten worden.

Is het voor mij mogelijk om een bepaald bedrag te noemen dat je kunt verdienen met het beleggen in aandelen? Nou, er zijn mensen die een rendement van pakweg 20% jaarlijks weten te pakken. Dit betekent dat zij jaarlijks 200 euro weten te verdienen op een inleg van slechts 1000 euro. Moet je maar eens bedenken hoeveel geld je kunt verdienen als je met een grotere inleg gaat starten.


Mijn tips om geld te verdienen met aandelen.

Al met al zijn er veel redenen om te starten met het geld verdienen met aandelen. Maar, hoe kun je dit nou op de best mogelijke manier gaan doen? Op welke manier kun je direct een flink rendement gaan behalen? Ik heb enkele handige tips voor beginners op een rijtje gezet. Met deze tips zou je eigenlijk direct in staat moeten zijn om veel geld te verdienen met het handelen in aandelen.

Deze tips zijn ook voor beginners erg goed naar mijn mening.

Tip 1: laat je niet leiden door emoties

Als je nog een beginnende belegger bent, is de kans groot dat jouw emoties de overhand gaat krijgen. Dit merk je bijvoorbeeld als je een paar verkeerde trades gedaan hebt, waardoor je wanhopig wordt om jouw geld terug te verdienen.

Het gevolg laat zich al raden; je doet enkele verkeerde trades, waardoor je nóg meer geld kwijt raakt. In plaats daarvan had je veel beter jouw hoofd koel kunnen houden.

Ik wil je hoe dan ook graag aanraden om je nooit door emoties te laten leiden. Dit is iets wat je op basis van ervaring kunt leren, maar je kunt het jezelf ook dagelijks inprenten. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, is de kans klein dat je je nog langer gaat laten leiden door emoties.

Op deze foto zie je dat je je niet moet laten leiden door emoties met beleggen in aandelen
Beleggen is lange termijn: laat je niet leiden door je emoties

Tip 2: Beleg alleen met geld dat je echt kunt missen

Wil jij veel geld in aandelen gaan stoppen? Mijn advies is om dit alleen te doen als je het geld voorhanden hebt. Het is absoluut niet aan te raden om te beleggen met geld dat je eigenlijk niet kunt missen. Mocht je onverhoopt wel met dit geld gaan beleggen, loop je een flink risico. Als jouw keuzes verkeerd uitpakken, kan dit immers tot een flinke schuld gaan leiden.

Met andere woorden: beleg alleen met het geld dat op jouw spaarrekening staat te verdampen. Mocht je géén geld hebben om op dit moment te investeren, is het beter om hier nog even mee te wachten. Eigenlijk is dit één van de belangrijkste tips die ik je kan geven.

Tip 3: Bepaal voor jezelf een goede strategie

Als je in aandelen wilt gaan beleggen, is het advies om een goed vergelijk tussen de verschillende strategieën te maken. Zo kun je kiezen voor een lange termijn strategie, waarbij je jouw aandelen langdurig vasthoudt. Het doel daarvan is dat je op de lange termijn inspeelt op hoge koerswinsten.

Je kunt echter ook kiezen voor het handelen op korte termijn. In dat geval ben je met day traden bezig; je koopt en verkoop op dezelfde dag de aandelen. Het doel hiervan is uiteraard dat de koers gedurende deze dag (flink) omhoog gaat. Dit is echter iets wat uiteraard de nodige risico’s met zich mee brengt.

Mijn advies is dan ook om voor jezelf een goede strategie te bepalen. Richt je hierbij niet alleen op de mogelijke verdiensten, maar ook op datgene waar jij je lekker bij voelt. Wil jij bijvoorbeeld niet dagelijks met aandelen bezig zijn? Dan is het beter om te kiezen voor de lange termijn strategie. Weet je echter van jezelf dat je niet al te veel geduld op kunt brengen? Dan is mogelijk de lange termijn strategie voor jou een stuk interessanter.

Tip 4: Lees je goed in

Voordat je succesvol in aandelen kunt handelen, moet je over de nodige kennis beschikken. Hoe je over deze kennis kunt beschikken? Daarvoor kun je onder meer de gratis handleiding ‘30 winstgevende aandelen’ van Harm van Wijk voor gaan lezen.

Dit betreft een volledig gratis e-book en vormt een prima leidraad voor de beginnende belegger.

In dit boek tref je niet alleen veel nuttige informatie, maar ook tal van tips. Je merkt dan ook direct dat je de tips uit dit artikel in het boek terug ziet komen.

Het is uiteraard niet voor niets dat ik deze tips aan je mee wil geven!

Tip 5: Neem genoegen met winst

Ben je nooit tevreden met wat je hebt? Dat is tijdens het beleggen in aandelen een zeer gevaarlijke houding/eigenschap. Tijdens het beleggen in aandelen is het namelijk vaak verstandig(er) om genoegen te nemen met de winst die je behaald hebt. Als je hier continu genoegen mee weet te nemen, geniet je onder aan de streep immers alsnog van een flinke winst.

Probeer daarom ook niet om één klapper te maken. Nee, je kunt beter 100 keer 100 euro verdienen in plaats van 1 keer 10.000 euro. De kans dat je 100 keer 100 euro verdient, is namelijk een stuk groter dan dat je in 1 keer 10.000 euro verdient.

Op deze foto zie je geld waar mensen vaker hun winst moeten pakken met aandelen.
Pak regelmatig je winst

Bonus Tip: Volg de Trading Navigator Methode

Tot slot wil ik je de volgende tip nog meegeven: volg de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. Dit is een online videocursus waarin je alles leert omtrent het beleggen in aandelen.

De cursus is uitgebreid, is leuk om te volgen en is van een hoogstaand niveau. Dat laatste is met name te danken aan de ontwikkelaar van deze cursus; Harm van Wijk. Hij is namelijk al 30 jaren lang een expert in het beleggen in aandelen.

Wil je direct meer weten over de Trading Navigator Methode? Lees dan mijn Trading Navigator Methode review of doe zijn Gratis beleggen training waar je al veel tips krijgt over aandelen en opties.

Via die review kun je je direct voor deze online videocursus aanmelden, waardoor je dus ook direct kunt starten met het verdienen van geld! Graag wens ik je veel succes (en plezier) met het beleggen in aandelen!

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie