Bitvavo Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen. Eerste week tot €1000,00 geen handelskosten!

De koers van de Bitcoin gaat door het dak. Ook de altcoins worden meer en meer waard. Dit betekent voor jou dat je ongekend veel mogelijkheden hebt om geld te verdienen met cryptocurrencies. Om dát mogelijk te maken, heb je sowieso een online broker nodig. In deze Bitvavo review vind je mijn persoonlijke bevindingen over één van de grootste brokers van ons land; Bitvavo.

In deze review deel ik graag mijn eigen bevindingen met je. Daarnaast geef ik je ook veel nuttige informatie. Informatie waarmee je direct voor jezelf de juiste keuze kunt maken: ga je je aanmelden bij Bitvavo of kies je toch voor een andere online broker? De keuze is aan jou, maar ik wil je nu al één ding verklappen: persoonlijk ben ik behoorlijk fan van Bitvavo.

Waarom ik fan van deze online broker ben? Dat vertel ik je graag in deze uitgebreide Bitvavo review. Ga er even goed voor zitten, verdiep je in deze online broker en laat je verrassen! Het is in ieder geval niet zonder reden dat veel Nederlandse cryptobeleggers voor deze online broker kiezen.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Disclaimer

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Dat is ook het geval als je een account bij Bitvavo aan gaat maken. Ik kan je aanraden om een account bij deze online broker aan te maken, maar je moet wel rekening houden met de risico’s. Beleg daarom alleen met geld dat je echt kunt missen. Heb je nog 500 euro op jouw spaarrekening staan? Laat dat geld dan staan en zorg eerst voor een ruime buffer. Daarna kun je van start gaan met de handel in cryptocurrencies.


De geschiedenis van Bitvavo

Graag vertel ik je eerst in het kort iets over de geschiedenis van Bitvavo. Voor de geschiedenis hoef ik niet al te ver terug de tijd in; naar het jaar 2018. In dat jaar start namelijk een ambitieus team in Amsterdam met het ontwikkelen van een eigen platform. Een eigen platform waarmee het voor eenieder makkelijk(er) zou moeten zijn om in cryptocurrencies te handelen.

Vol goede moed gaat het team aan de slag. Uiteindelijk werpt dit al snel zijn vruchten af. In 2018 komt de Nederlandse broker Bitvavo met de eerste versie van het platform op de proppen. Al snel blijkt dat dit platform de nodige voordelen te bieden heeft. Juist vanwege die voordelen weet Bitvavo al snel een flinke naam op te bouwen.

In eerste instantie richt Bitvavo zich op de Nederlandse markt. Dat heeft het bedrijf met verve gedaan, aangezien het op dit moment de grootste online broker van ons land is. Door de jaren heen heeft Bitvavo haar pijlen ook op de overige landen in Europa gericht. Ook in die landen heeft het bedrijf inmiddels een aardige naam op weten te bouwen.

De groei van Bitvavo

In de afgelopen jaren heeft de online broker een subliem groei door weten te maken. In mijn ogen is deze groei aan twee facetten te danken:

 • De kwaliteit van het platform. Het platform van Bitvavo klopt gewoonweg; het is snel, het werkt prettig en je kunt in veel verschillende altcoins handelen.
 • De toenemende populariteit. Uiteraard is er in de afgelopen jaren ook meer en meer aandacht voor de Bitcoin en altcoins gekomen. Ook daar heeft Bitvavo prima van weten te profiteren. Eigenlijk is deze online broker precies op het juiste moment opgericht.  

Bitvavo Review [VIDEO]

Zoals jullie van mij gewend zijn maak ik altijd uitgebreide video’s om je een goede indruk te geven, aangezien ik zelf al enige tijd actief ben met bitvavo heb ik weer een leuke video review gemaakt zodat je ziet wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast laat ik zie hoe je crypto kunt kopen en verkopen via Bitvavo.


Voor 1000 euro gratis handelen!

Zoals je net hebt kunnen lezen kan je gebruik maken van de eerste week tot €1000,00 geen handelskosten, dit wil ik hierbij nog even uitleggen.

Normaal gesproken betaal je over de trades die je plaatst handelskosten. Dit zijn alsnog erg lage kosten en zijn bijvoorbeeld 0.25-1% van je totale orderwaarde. Wanneer je voor bijvoorbeeld 1000 euro Bitcoins koopt, zou je daarvan direct 10 euro af moeten staan aan Bitvavo.

Als je van mijn link gebruikmaakt, hoef je over de eerste 1000 euro helemaal geen handelskosten te maken. Dit levert je een makkelijke besparing op, terwijl je daar niets bijzonder voor hoeft te doen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een account aan te maken bij Bitvavo. Hoe je dat precies moet doen, vertel ik je graag in deze uitgebreide Bitvavo review.


Wat vind ik persoonlijk van Bitvavo?

In deze Bitvavo review deel ik graag mijn Bitvavo ervaringen met je. Dat doe ik gaandeweg deze review, maar ik wil je alvast in het kort kennis laten maken met mijn bevindingen. Op dit moment wil ik je sowieso één ding verklappen: ik ben bijzonder tevreden met het platform van Bitvavo.

Dit komt onder meer doordat het platform echt grandioos functioneert. Ik heb nog nooit last van een bug gehad, het platform is veilig en het platform is direct overzichtelijk. Daarnaast ben ik ook van mening dat Bitvavo alle randzaken perfect geregeld heeft.

Persoonlijk ben ik ook echt een voorstander van de Nederlandse taal. Ik kan ook prima in het Engels communiceren, maar een Nederlandstalige communicatie geniet zeker mijn voorkeur. Ook at is één van de redenen waarom ik zo blij ben met Bitvavo; dit gehele platform is volledig in het Nederlands!

Al met al zijn mijn Bitvavo ervaringen superpositief. Ik wil er nog niet al te veel over verklappen, maar ik kan je deze online broker dan ook van harte aanraden. Hoe en waarom? Dat vertel ik je graag in deze Bitvavo review. Zo zoom ik verderop in deze review uitgebreid in op de voor- en nadelen van deze online broker.

Hieronder zie je dat ik zelf ook erg actief ben.

Op deze foto zie je mijn crypto stand van bitvavo

Hoe kun je een bitvavo account aanmaken?

Heb je eigenlijk al direct interesse om via Bitvavo te handelen in cryptocurrencies? Dan heb ik op voorhand één tip: maak gebruik via geldverdienenmetpassie.nl/bitvavo, zodat je over de eerste 1000 euro geen handelskosten hoeft te betalen. 

Via mijn link ben je direct in staat om een Bitvavo account te maken. Maar, hoe doe je dat nu? Welke gegevens moet je invullen? En waar moet rekening mee houden? Om je hier een handje bij te helpen, heb ik een stappenplan voor je opgesteld. Als je onderstaand stappenplan netjes opvolgt, maak je binnen de kortste keren een account bij Bitvavo aan.

Stap 1: ga naar de website van Bitvavo

Allereerst is het zaak om naar de website van Bitvavo te gaan. Dat kun je dus het beste via de bovengenoemde link doen, zodat je direct van de aantrekkelijke korting kunt genieten.

Stap 2: klik op aanmelden en vul alle gegevens in

Als je op de website van Bitvavo terechtkomt, zie je direct een button met de tekst ‘Aanmelden’ opdoemen. Zodra je op deze button klikt, krijg je direct meerdere velden voorgeschoteld. Zo moet je je voornaam, achternaam, e-mailadres en wachtwoord invullen.

Ook moet je hierbij direct twee vinkjes aanvinken. Hiermee ga je akkoord met de algemene voorwaarden en geef je aan dat je bewust bent van het feit dat je risico’s gaat nemen.

Daarnaast wil ik je aanraden om alle persoonsgegevens voor 100% naar waarheid in te vullen. Mocht je dit niet doen, krijg je hier in de toekomst geheid problemen mee.

Op deze foto zie je het verificatieproces van bitvavo
Op deze foto zie je het verificatieproces van bitvavo

Stap 3: bevestig vervolgens jouw aanmelding

Vervolgens is het zaak om jouw aanmelding te bevestigen. Dit kun je via de website doen, waarna je een mail in jouw mailbox krijgt. Met deze mail kun je je verifiëren.


Stap 4: doorloop het verificatieproces

Heb je de mail ontvangen met daarin de verificatielink? Als je op die link klikt, kom je direct in een apart gedeelte van de website uit. Je kunt daar een foto van jouw paspoort/rijbewijs/identiteitskaart uploaden, waarna je jouw aanmelding definitief kunt maken. 

Op deze foto zie je het verificatieproces van bitvavo
Op deze foto zie je het verificatieproces van bitvavo

Stap 5: neem je account in gebruik

Heb je de voorgaande vier stappen in gebruik genomen? Dan kun je direct met jouw account aan de slag gaan. Hoe je dat precies doet, vertel ik je graag hieronder!


Wat vind ik van het aanmeldingsproces?

Over het aanmeldingsproces van Bitvavo ben ik bijzonder te spreken. Ik vind het proces makkelijk en soepel gaan, terwijl ook alles direct tot de verbeelding spreekt. Tot slot vind ik het super dat alles in het Nederlands is. Dit is niet alleen makkelijker, maar neemt ook een hoop twijfels uit de weg. Mocht je onverhoopt een vraag hebben, kun je bovendien contact opnemen met de Nederlandstalige klantenservice. Ook dat is bijzonder prettig en handig.

Al met al ben ik dus erg te spreken over het aanmeldingsproces. Dat is zéker het geval als je gebruikmaakt van mijn link. Dankzij mijn link hoef je over de eerste 1000 euro ook geen handelskosten te betalen. Dat is nog eens handig!


Hoe kun je cryptocurrencies kopen en verkopen op Bitvavo?

Heb je jouw account bij Bitvavo aangemaakt? En wil je direct profiteren van de korting van 1000 euro? In dat geval raad ik je aan om onderstaande informatie op te volgen. Aan de hand van deze informatie kun je namelijk direct de gewenste cryptocurrencies kopen bij Bitvavo.

Allereerst is het zaak om in te loggen bij Bitvavo. Als je dat hebt gedaan, kom je in jouw hoofdscherm terecht. Dit is eigenlijk jouw persoonlijke dashboard, vanwaaruit je vervolgens uit meerdere opties kunt kiezen. In mijn ogen spreekt dit eigenlijk direct tot de verbeelding. Bitvavo heeft namelijk gekozen voor een overzichtelijke opmaak, indeling en lay-out. Ideaal wat mij betreft!

Op deze foto zie je de bitvavo hoofdscherm
Hoofdscherm bitvavo

Vervolgens kun je via de juiste menu-items direct de gewenste cryptocurrencies kopen. Eigenlijk spreekt dit direct voor zich. Daarbij is het ook nog goed om te weten dat je verschillende dingen met jouw wallet kunt doen:

 • Crypto in de wallet laten staan: je kunt er voor kiezen om jouw crypto in de wallet te laten staan. Door dat te doen, kun je crypto staken. Daar geef ik zelf de voorkeur aan, aangezien dat een prima vorm van het opbouwen van passief inkomen is.
 • Actief handelen: ook kun je via jouw wallet van Bitvavo actief gaan handelen. Zo kun je cryptocurrencies aankopen en vervolgens weer verkopen.
Op deze foto zie je mijn bitvavo wallet
Mijn Bitvavo wallet

Staking op Bitvavo

Spreekt het verhaal van staking je wel aan? Dat is logisch. Ik maak hier zelf ook gebruik van en op die manier ontvang ik eigenlijk rente over mijn cryptocurrencies. Het enige wat ik daarvoor doe, is mijn cryptocurrencies in mijn wallet op Bitvavo te laten staan. 

Over bepaalde coins krijg ik maar liefst 1,76% rente. Dit is een stuk meer dan je op jouw spaarrekening zou krijgen. Bovendien loop je simpelweg geen risico; er kan niets gebeuren met de coins die je in jouw Bitvavo wallet hebt staan!

Op deze foto zie je de functie staking van bitvavo
Voorbeeld staking

Geavanceerde modus

Binnen Bitvavo kun je ook gebruikmaken van de geavanceerde modus. Dit is een ingewikkelde en vrij gecompliceerde modus, welke vooral voor de ervaren handelaars/beleggers geschikt is. Zelf vind ik het leuk om af en toe via deze modus te neuzen, maar het kost eerlijk gezegd teveel tijd om me hier volledig in te verdiepen.

Wil je echt de diepte in, dan kan je deze crypto training doen.

Op deze foto zie je de De Geavanceerde modus van bitvavo
De Geavanceerd modus

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Bitvavo?

Wil je graag gaan handelen in cryptocurrency? Dan is het allereerst zaak dat je een account bij Bitvavo aan gaat maken. Je hebt hierboven al kunnen lezen hoe je dat kunt doen, maar is dat ook iets wat ik je aan kan raden? Ja, zonder enige twijfel. 

In mijn ogen brengt Bitvavo meerdere voordelen met zich mee. Over de belangrijkste voordelen van deze online broker informeer ik je graag nader in deze Bitvavo review. Neem de onderstaande voordelen door en laat je verrassen!

Perfecte website en app

Bitvavo is een online broker. Dit betekent dat het bedrijf gebruikmaakt van zijn eigen website en app. Omdat echt alles via de website/app loopt, is het van cruciaal belang dat de website en app naar wens zijn. Nou, ik kan je verklappen dat de website en app perfect werken.

Zowel de website als app zijn superduidelijk. Ook zijn ze overzichtelijk, werken ze snel en zijn ze technisch perfect in orde. Ook vind ik het super dat de website volledig in het Nederlands is, maar daar vertel ik je later nog iets meer over.

Wil je de koersen van de verschillende digitale coins in de gaten houden? Ook dat is mogelijk via de website/app van Bitvavo. Eigenlijk vind je op de website en in de app van Bitvavo alle gewenste informatie. Op een overzichtelijke en fraaie manier welteverstaan!

Op deze foto zie je de app van bitvavo
Bitvavo app hoofdscherm
Op deze foto zie je de app van bitvavo
makkelijk kopen en verkopen via de app

Superveilig

Volg je het nieuws over de cryptocurrencies op de voet? Dan heb je ongetwijfeld wel eens gelezen dat cryptocurrencies gestolen zijn bij een online broker. Gelukkig heeft Bitvavo daar nooit mee te maken gehad. De verwachting is ook dat dit in de toekomst nooit gaat gebeuren.

Het is namelijk een feit dat Bitvavo haar zaakjes wat betreft de veiligheid perfect op orde heeft. De gehele website is veilig, je account is veilig en ook jouw cryptocurrencies zijn veilig.

Wil je jouw account graag nóg beter beveiligen? Dan biedt Bitvavo daar ook nog verschillende mogelijkheden voor. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een twee staps beveiliging, maar ik gebruik daarvoor liever zelf Google Authenticator. Je hebt hoe dan ook via Bitvavo voldoende mogelijkheden om jouw account voor 110% te beschermen.


Ruim aanbod van coins

Wil je graag in verschillende coins gaan handelen? Dan heb je baat bij een broker die veel verschillende coins aanbiedt. Nou, ook daarvoor ben je bij Bitvavo weer aan het juiste adres.

Ik moet toegeven dat andere brokers nóg meer coins aanbieden. Neemt niet weg dat je bij Bitvavo alsnog de beste en meest interessante coins van dit moment kunt vinden. Als je graag in een specifieke coin wilt investeren, is de kans groot dat je die coin uiteindelijk in het aanbod van Bitvavo kunt vinden.

Bovendien heb je via de website een overzichtelijk inzicht. Je kunt alle coins moeiteloos bekijken, waarna je ook direct de koersen in kunt zien. Niet alleen de huidige koers, maar ook bijvoorbeeld de koers uit het recente verleden!


Volledig in het Nederlands

Vind je het wel zo prettig om te communiceren in het Nederlands? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Vind je het daarbij ook prettig dat een gehele website in het Nederlands uitgevoerd is? Ook dat kan ik me goed voorstellen. Ik sta daar namelijk precies hetzelfde in.

Ik was dan ook blij verrast om te zien dat de volledige website in het Nederlands is. Echt elke letter op de website/app is in het Nederlands, waardoor alles eigenlijk direct voor zich spreekt. Daarnaast is het ook nog een voordeel dat de klantenservice volledig in het Nederlands communiceert.

Mocht je een vraag hebben, kun je deze vraag dus in het Nederlands stellen. Je communiceert hierdoor dus gemakkelijk, laagdrempelig en zonder enig probleem. Ideaal wat mij betreft! 


Lage kosten

Wist je dat Bitvavo de voordeligste broker van ons land is? Als je graag voor een Nederlandse online broker wilt kiezen, is kostentechnisch gezien Bitvavo absoluut de beste keuze.

Deze online broker rekent namelijk niet al te hoge kosten. Sterker nog; de kosten zijn zelfs echt laag te noemen. Dat is vooral het geval als je gebruikmaakt van mijn link. Dankzij mijn link profiteer je namelijk van een korting op de eerste 1000 euro die je gaat verhandelen. Over dat bedrag hoef je géén handelskosten te betalen.

Nadat je 1000 euro verhandeld hebt, wil je hoogstwaarschijnlijk meer en meer geld gaan verhandelen. Als dat het geval is, kun je ook blijvend uitgaan van lage kosten. Kosten die hoogstwaarschijnlijk in de toekomst ook niet veel verder gaan stijgen. Het is namelijk een feit dat Bitvavo haar zaakjes perfect op orde heeft! 

Hieronder kan je zien wat de kosten zouden zijn los van de eerste 1000 euro gratis.


Super klantenservice

Zelf maak ik al geruime tijd gebruik van Bitvavo. Ik weet daardoor als geen ander hoe deze online broker werkt en wat de belangrijkste pluspunten zijn. Graag wil ik nog één pluspunt aan deze toch al lange lijst van pluspunten toevoegen: de klantenservice.

Zoals ik eerder al aangaf, communiceert deze klantenservice volledig in het Nederlands. Daarbij heb ik ook mogen ondervinden dat de klantenservice snel reageert. Als je nú een vraag stelt, heb je binnen de kortste keren een antwoord.

Ook heb je meerdere communicatiemogelijkheden. Nadat je ingelogd bent met jouw Bitvavo account zie je direct de verschillende mogelijkheden naar voren komen. 

Tot slot vind ik het super dat de klantenservice vakkundig is. Dit merk je eigenlijk aan alles. Van de antwoorden die je ontvangt tot aan de manier waarop de klantenservice met je mee probeert te denken. Al met al ben ik echt een groot fan van de klantenservice van Bitvavo!


Wat vind ik van de gebruiksvriendelijkheid?

Wil je cryptocurrencies via Bitvavo kopen en verkopen? Dan geniet je van ongekend veel gebruiksvriendelijkheid. Bovendien geniet je van het feit dat de gehele website in het Nederlands is én dat alles direct voor zich spreekt. Je kunt eigenlijk met jouw Bitvavo account alle kanten op.


Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Wat denk je van bovengenoemde voordelen? In mijn ogen is het een volstrekt duidelijk punt dat Bitvavo echt heel veel voordelen met zich meebrengt. Moet je bij deze online broker ook nog met nadelen rekening houden? Nou, eigenlijk bijna niet. 

Ik heb tijdens mijn ‘carrière’ bij Bitvavo slechts één nadeel kunnen ontdekken. 

Geen al te ruim aanbod van Amerikaanse coins

Ben je ook lid van het bekende sub forum van Reddit? Dan is de kans groot dat je tips vanuit dit sub forum op wilt volgen. De ervaring leert echter dat je niet alle coins via Bitvavo kunt kopen. Dit komt puur doordat deze online broker een niet al te uitgebreid aanbod van Amerikaanse coins aanbiedt.

Is dit een heel groot nadeel? Nee, dat is zeker niet het geval. Ik geef persoonlijk toch de voorkeur aan de iets bekendere coins. Bovendien komen de beste Amerikaanse coins vanzelf wel op Bitvavo. Je geniet dan niet direct van de beste koers, maar je kunt alsnog van mooie koersstijgingen profiteren. Daar ben ik persoonlijk van overtuigd!


Mijn eindconclusie over Bitvavo

In deze Bitvavo review heb je veel informatie over deze online broker kunnen vinden. Heel veel informatie zelfs. Bovendien heb ik her en der al mijn persoonlijke mening over deze online broker verwerkt. Als je deze Bitvavo review op je gemakje doorgenomen hebt, is het dan ook geen verrassing meer als ik zeg dat ik écht te spreken ben over deze online broker.

Eigenlijk zeggen alle hierboven genoemde voordelen al genoeg. Met deze online broker geniet je echt van veel voordelen. Voordelen waar je bij andere online brokers niet van kunt genieten. Bovendien is Bitvavo de grootste online broker van ons land; dat is uiteraard ook niet zonder reden. Nee, er zijn meerdere redenen waarom je het beste vandaag nog een account bij Bitvavo aan kunt maken.

Dat is dan ook iets wat ik graag wil aanraden. Volg bovenstaand stappenplan op en maak direct een account bij Bitvavo. Daar ga je géén spijt van krijgen! 


Hoe kun je succesvol handelen via Bitvavo?

Als je in cryptocurrencies gaat handelen, wil je dit uiteraard succesvol doen. Om dat mogelijk te maken, wil ik je graag op de volgende producten/diensten wijzen:

 • Gratis Crypto training: met deze gratis training kun je op een leuke en laagdrempelige manier kennis maken met de wereld van cryptocurrency van Patrick Suiker en Derek Westra. Daarmee weet je dus eigenlijk direct veel benodigde kennis op te doen.
 • Crypto Masterclass: wil je het graag helemaal goed aanpakken vanaf het begin? Dan kun je ook kiezen voor de Crypto Masterclass. Aan de hand van deze cursus ga je echt alle kennis over cryptocurrency op doen.
 • Gratis handleiding: In deze gratis handleiding geld verdienen met Bitcoin en Ethereum van Harm van Wijk laat Harm je in maar liefst 93 pagina’s zien hoe jij begint met geld verdienen met cryptocurrency!

Print Friendly, PDF & Email

Bitvavo

0,00
9.4

Prijs

10.0/10

kwaliteit

9.5/10

Opties

9.0/10

Support

9.0/10

Gemak

9.5/10

Pluspunten

 • Makkelijk handelen via de website of app
 • Superveilig, daarnaast twee staps beveiliging in te stellen
 • Ruim aanbod van coins
 • Volledig in het Nederlands
 • Lage kosten

Minpunten

 • Meer focus op de bekendere coins en niet de onbekende
 • Beleggen brengt altijd risico's met zich mee

Plaats een reactie