Huddle Review van Internet Marketing Universiteit (IMU) – Community Software (2021)

Huddle community & e-learning software is een product waarmee jij heel gemakkelijk een eigen cursus met forum in elkaar kunt zetten met jouw vakkennis wat je kan omzetten naar medewerkende inkomsten.

Hierbij mijn huddle review en ervaringen over Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van IMU

Altijd al geld willen verdienen met je eigen e-learning software? Indien het antwoord ja is, dan ben je hier op het goede adres want ik ga je hier alles vertellen over de steeds populairder wordende huddle software.

Hier heb ik geen eigen cursus op de markt gebracht, wel heb ik de uitgebreide 14-daagse trial gedaan om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Ook vind je op deze pagina praktijk voorbeelden hoe de trainingen eruitzien van bestaande cursussen.

Leestijd: 12 minuten


Of doe de gratis trial

Inhoudsopgave


Wie zijn de IMU?

De IMU zijn op dit moment een steeds groter bedrijf met allemaal producten die gericht zijn op ondernemers die geld willen verdienen met online marketing of een eigen product hebben.

Tonny Loorbach is namelijk al sinds 2010 bezig met SEO producten ontwikkelen, dit zijn dus producten die ervoor zorgen dat jij het beter via google gaat doen en dus meer klanten zal krijgen.

Denk bijvoorbeeld aan Phoenix website software die het mogelijk maakt waarmee jij heel gemakkelijk een eigen website kunt maken of Plug & Pay waarmee je makkelijk een betaalpagina maakt.

Of de in 2021 uitgebrachte IMU+ waarmee je toegang krijgt tot al het materiaal van Internet Marketing Universiteit zoals cursussen en videomateriaal van Seminars & Events.

Sinds enkele jaren is ook Martijn van Tongeren bij het bedrijf gekomen en samen zijn ze dus IMU.

Op deze foto zie je Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach, de oprichters van de Huddle Community Software
IMU / Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach

Wat is Huddle?

Huddle is een all-in-one software dat het heel gemakkelijk mogelijk maakt om informatie zoals pdf, e-books en video’s te verzamelen en er een duidelijk cursus van te maken met een eigen community.

Het mooie van deze software is dat het super gemakkelijk in gebruik is en het heeft echt e-learning functies waardoor de klant in eigen tempo door de lessen heen kan gaan.

Daarnaast is het grote voordeel dat je maar 1 keer een cursus hoeft te maken en daarna kan genieten van wederkerende inkomsten.

Denk aan klanten die je cursus 1 jaar aanschaffen of wellicht zelfs jaren bij je blijven en per jaar betalen.

Daarnaast krijg je ook een community module waarbij je een eigen forum kan inrichten. Elke klant die je product koopt krijgt toegang tot dit forum.

Dit zorgt voor interactie onder de klanten en dit leidt vaak zelfs dat ze elkaar vragen gaan beantwoorden en dat neemt je ook weer werk uit handen.

Hieronder zie je hoe de huddle software eruitziet als resultaat, in het volgende hoofdstuk deel ik een huddle review video en laat ik meerdere praktijkvoorbeelden zien.

Op deze foto zie je de omgeving van de Huddle Community Software

Huddle Video Review

Ik ben van mening dat je pas “feeling” met het product kunt krijgen na het zien van beelden, ik heb daarom een 21 minuten durende review gemaakt en wie weet begin jij na het zien van deze video ook met de gratis 14-daagse trial.


Gratis huddle e-books trainingen

De heren van IMU bieden overigens enkele 2 e-books aan om je een goede indruk te geven over het product en wat erbij komt kijken zodat je al een goed idee krijgt wat er mogelijk is met huddle.

Op deze foto zie je het ebook online memberships van huddle

Op deze foto zie je het ebook community building van huddle

Wat zijn de huddle software mogelijkheden?

Voordat je een product aan zal schaffen is het wel interessant wat je er allemaal mee kan, met deze software kan je 3 basis dingen en dat zijn de volgende:

E-learning platform

Ik heb op moment van schrijven al meerdere cursussen gevolgd die gemaakt zijn met huddle software en ik betaal zelfs al enkele jaren voor de dropship academy omdat ze elk jaar blijven vernieuwen en ik het jaarabonnement er heel vaak uit haal.

Met een eigen E-learning platform kan jij dus van al je kennis een online vorm maken. Voor corona deed ik altijd Yin Yoga, ik zou nu best geld willen neerleggen voor een virtuele video training van yin yoga.

En zo zijn er nog 100 voorbeelden te noemen, er is momenteel heel veel vraag naar online trainingen omdat offline even niet mogelijk is, en daar kan jij dus op inspelen.

Via deze module kun je gemakkelijk videotrainingen, e-books, audio programma’s, PDF bestanden toevoegen en dit kan je gemakkelijk samenvoegen in aparte lessen die de klant dan zal volgen.

Hieronder zie je 2 voorbeelden. Rechts is met huddle gemaakt.

Op deze foto zie je een cursus die niet met huddle is gemaakt
Geen huddle
Op deze foto zie je een cursus die wel met huddle is gemaakt
Wel huddle

Dat wil overigens niet zeggen dat het 1 slecht is en het anders niet. Ik vind huddle er gewoon een stuk moderner uit ziet.


Eigen community forum

Hoe vet is een eigen forum vol met leden die bijvoorbeeld je product hebben aangeschaft en het hebben over dit product. Dit kunnen successen zijn die worden gedeeld of vragen die door jou of andere leden worden beantwoord.

Uiteindelijk zorgt een community forum met genoeg leden dat jij steeds minder werk hoeft te doen, leden krijgen ervaringen met je product en gaan daarmee ook andere leden helpen.

Het mooie van dit software pakket is dat ze ook werken met een beloningsysteem. Hoe vaker een lid een ander lid helpt, daar krijgt ze punten voor op een ladder die iedereen kan zien.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om dit forum intern te houden of extern. Hieronder zie je een voorbeeld van Jacko Meijaard die zijn succes lounce op openbaar heeft staan.

Daardoor zien externe leden dit en die kopen vervolgens weer zijn cursus. Hieronder een voorbeeld hoe zijn forum eruitziet

Op deze foto zie je het forum van de Huddle Community Software

TIP: Probeer Huddle 14 Dagen GRATIS

Even een tip tussendoor, zoals je al kan zien zijn de mogelijkheden eindeloos. Gelukkig kun je Huddle 14 dagen gratis uitproberen zonder verplichtingen.

Met het lezen van mijn Huddle Review kan je vast goed een keuze maken of dit een product voor jou is.


Voorbeelden en ervaringen van Huddle gebruikers

Nu je weet wat de huddle mogelijkheden zijn wil ik je 3 praktijk voorbeelden laten zien hoe jouw cursus eruit kan komen te zien. Bij nummer 1 ziet ik zelf al enkele jaren omdat Joshua Kaats de training heel vaak vernieuwd.

En als jij succesvol wil worden met jouw business dan kan je ook kiezen voor een maand of Jaarabonnement bijvoorbeeld.

Voorbeeld 1: Dropship Academy

Dropship Academy 4.0 is zoals de naam al doet vermoeden al op versie 4.0. Dit betekent dat Joshua Kaats zijn huddle software regelmatig bijwerkt met nieuwe lessen en zo blijven de leden waaronder ik dus altijd betalen.

Daarnaast mocht ik ervoor kiezen om te stoppen, dan kom ik ook niet meer bij de community en als je er al enkele jaren in zit dan wil je dat ook niet weg doen.

De hoofdpagina zie je hieronder en daaronder de lessen omgeving

Op deze foto zie je de omgeving van de dropship academy gemaakt met huddle software
Hier zie je de Huddle omgeving van de Academy

En een voorbeeld van de lessen omgeving waar je ook bijvoorbeeld een pdf kunt openen die bij de les hoort.

Op deze foto zie je de lessen omgeving van de dropship academy gemaakt met huddle software
De lessen die je in eigen tempo kunt volgen

Voorbeeld 2: Crypto Masterclass

De Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra is momenteel ontzettend populair omdat de bitcoin zo vaak in het nieuws is geweest.

Beide heren hebben er daarom erg goed aan gedaan om deze Masterclass met huddle te maken want ik heb hem met veel plezier gedaan.

Toen ik deze cursus ooit voor de eerste keer deed hadden ze 95 lessen (wat ook al heel veel is), vandaag hebben ze er zelfs 112. Terwijl het een éénmalige aanschaf is! Service dus.

Op deze foto zie je de omgeving van de crypto masterclass gemaakt met huddle software

Voorbeeld 3: Affiliate Marketing Domination

In de Affiliate Marketing Domination leer je hoe je moet geld verdienen met affiliate marketing en ook hier hebben beide mannen gekozen om deze cursus te maken met huddle.

Huddle heeft echt een enorm goede reputatie opgebouwd en verwacht dat er nog veel cursussen gaan komen jaren met deze mooie software.

Op deze foto zie je de omgeving van de affiliate marketing domination gemaakt met huddle software

Voorbeeld 4: IMU+

En het laatste voorbeeld en daarmee zeker niet het minste voorbeeld, IMU+ is namelijk van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van IMU en hiermee krijg je toegang tot alle informatie die zij tot op heden op de markt hebben gebracht.

Ook hier betaal ik jaarlijks € 494,00 voor en beide heren voegen elke maand nog nieuwe video’s bij, dat is dan ook precies de reden dat ik nu al weet dat ik volgend jaar dit bedrag gewoon door blijf betalen.

Op deze foto zie je de omgeving van de IMU+ gemaakt met huddle software

Onderstaande video geeft een mooi beeld over hoe IMU+ eruit ziet en daarmee dan ook gelijk de software omgeving.


Het mag wel duidelijk zijn hoe ontzettend populair huddle is en dat elke verkoper er ook echt zijn echt cursus van heeft gemaakt.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw cursus lijkt op die van iemand anders want je kan er helemaal je eigen stijl aan hangen.

De mannen van IMU hebben ook een ervaringen pagina opgezet, dus neem zeker een kijkje!

Of start ook je 14-daagse trial


Waarom huddle software gebruiken en geen wordpress plugins?

Je zou wellicht ook kunnen denken: Waarom zou ik deze software kopen als ik dit ook volledig in wordpress kan maken en dan allemaal aparte plugins.

Het antwoord hierop is gemak en dat de mogelijkheden met huddle eigenlijk eindeloos zijn. Hoe groot je product ook zal worden, huddle is hiervoor gemaakt en zal altijd kwaliteit leveren.

Het grote nadeel van het gebruik van veel wordpress plugins is dat het traagheid kan veroorzaken en daar is de klant dan de dupe van.

En je wilt juist dat klanten je product kopen omdat de ervaringen goed zijn zoals kwaliteit en snelheid.

Ik raad dan ook zeker aan om deze investering te maken en dubbel terug te verdienen.

Hieronder nog een video van Tonny Loobach met tips hoe je voor een wederkerend inkomen kan zorgen


Huddle Voor- en nadelen

Voor en nadelen zijn altijd persoonlijk, maar ik deel toch even wat ik erg positief vond en wat niet.

Voordelen van Huddle

 • Eigen ledensite opbouwen.
 • Wederkerende inkomsten opbouwen en de cursus maar 1 keer hoeven te maken.
 • Eigen community opzetten over het onderwerp waar je kennis ligt.
 • 14 dagen gratis uitproberen zonder verplichtingen.
 • Klantenservice van IMU (goede kwaliteit).
 • Huddle software is makkelijk te koppelen aan bestaande website.
 • Een kind kan de was doen, je hebt geen technische kennis nodig.

Nadelen van Huddle

 • Abonnement investering: Huddle software is er in maand en jaar vorm. Wel heb je als voorbeeld IMU+ met 2 klanten de kosten er al uit.

Mijn Huddle ervaringen

Het mag wellicht wel duidelijk zijn aan de langte van deze review of de vele voorbeelden van huddle producten die ik in mijn bezit heb dat ik eigenlijk alleen maar positieve huddle ervaringen heb.

De producten zijn super mooi vorm gegeven en heb ook meerdere verkopers gesproken en ze vonden dit ook echt makkelijk om te maken.

Uiteraard kost het wel tijd, video’s en dergelijke zullen toch opgenomen moeten worden.

Maar hoe geweldig zou het zijn om je geld te verdienen met een eigen cursus en te zorgen voor wederkerende inkomsten.

Ik betaal hier zelf een kleine € 1600,00 aan 2 producten elk jaar opnieuw (1199+495) omdat ik vind dat ze waarde blijven geven aan het product.

Ze verdienen uiteraard goed aan mij maar zodra ik vind dat ik een betere versie van mezelf blijf worden dan blijf ik gewoon lid en blijf ik in mezelf investeren.

Momenteel zijn er zelfs al meer dan 500 websites gemaakt met huddle en met een gemiddelde van 885 leden kan je echt goed geld verdienen, mits je een product kunt neerzetten waar behoefte aan is.


Ervaringen van andere ondernemers

Huddle heeft een gehele eigen pagina met ervaringen, hieronder zal ik er een aantal delen. Op moment van schrijven zijn er al 500 huddle ledensites en die bevatten in totaal meer dan 440.000 leden. Dit zegt wel genoeg hoe positief iedereen is.

Hieronder enkele ervaringen, wat ook erg leuk is dat Harm van wijk er tussen staat van de Trading Navigator Methode.

Op deze foto zie je Huddle ervaringen
Op deze foto zie je Huddle ervaringen

Wat zijn de kosten van Huddle?

Huddle sofware is op 2 verschillende manieren aan te schaffen, of per jaar of per maand.

Per maand is dan ook maandelijks opzegbaar, en bij een jaar geld dus jaarlijks opzegbaar.

De kosten zijn als volgt:

 1. 695,- euro per jaar
 2. 70,- euro per maand

IMU heeft daarbij als opmerkingen gemaakt dat je feitelijk maar 10 leden nodig hebt die jou zo’n 10,00 per maand betalen om al winstgevend te zijn. Het gemiddelde aantal leden in onze 500+ Huddles is 885 leden. Tel uit je winst!

Daarnaast betaal ik zelf voor IMU+ 494,00 euro en de Dropship Academy 1199,00 euro per jaar, dus uiteindelijk kan je het zo gek maken als je zelf wilt.


Bevalt het product niet? maak gebruik van de 14 dagen garantie!

Met de 14-daagse trial kun je de software op je gemak uitproberen. Is het toch niet wat je dacht dat het was, dan kan je zonder verplichting stoppen en zit je nergens aan gebonden.


Mijn oordeel over de Huddle Review

Met een wereld die online zo enorm aan het groeien is zullen er nog veel meer trainingen of cursussen gaan komen.

Heb jij veel kennis over een bepaald onderwerp en is daar nog geen cursus van dan zou ik daar zeker iets mee gaan doen voordat iemand anders dat doet.

Zo zie je dat ik momenteel tot op heden nog steeds betaal voor de Dropship Academy waar ik op jaarbasis 1199 voor betaal en ook heb ik een abonnement op IMU+ waar ik € 494,00 voor betaal.

Zij zorgen voor maximale kwaliteit in de huddle omgeving en ik blijf dan graag een trouwe klant en dat is dan ook precies wat huddle ook voor jou kan doen.

Mocht je Huddle kopen, zorg dan echt voor een product waar vraag naar is en waar je waardevolle informatie kan delen. Dit zorgt ervoor dat klanten je product kopen en zelf bij je blijven.

Wat dus niet langer en ga aan de slag met het bouwen van je eigen e-learning platform en zorg bijvoorbeeld voor wederkerende inkomsten!

Nee, ik ga me eerst nog even vermaken met de gratis trial!


Huddle Veel Gestelde Vragen (FAQ)

Hieronder bespreek ik nog enkele vragen die vaak voorbij komen.

 • Waar kunt je bij The Huddle Inloggen?

Zodra je deze software hebt besloten te kopen dan krijg je de inlog gegevens van hun website. Dit is de link die je zal krijgen en daar kan je dus inloggen bij huddle.

 • Hoe werkt het Huddle abonnement?

Bij Huddle kan je kiezen voor een maandabonnement of een jaarabonnement, dit geeft ook een stukje vrijheid.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om eerst 4 maanden het maandabonnement te proberen of op te zeggen en daarna over te stappen naar een jaarabonnement en zo te profiteren van een korting.

 • Heb je technische kennis nodig?

Nee, Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van IMU hebben de software echt gemaakt zodat iedereen een eigen e-learning platform kan opzetten.

 • Mocht ik Huddle Kopen, wat zijn dan de tarieven?

Huddle heeft een aparte tarieven pagina, je ziet hier dat je € 695,00 op jaarbasis betaald of € 70,00 op maandbasis.


Meer van de IMU?

Zoals ik al zei is IMU gericht op ondernemers die geld willen verdienen met online marketing of een eigen product. Ik zal daarom zeker al hun producten gaan reviewen.

Neem vooral een kijkje:

Print Friendly, PDF & Email

Huddle

70,00 euro
9.3

Makkelijk in gebruik

9.8/10

SEO vriendelijk

9.5/10

Snelheid

9.0/10

Klantenservice

9.5/10

Prijs

8.5/10

Pluspunten

 • Je hoeft niet technisch te zijn
 • Hoeveel leden je ook krijgt, kwaliteit blijft hoog
 • Wederkerende inkomsten opbouwen
 • Makkelijk toe te voegen aan je eigen domein
 • Goede klantenservice van IMU

Minpunten

 • Abonnement vorm

Plaats een reactie