BreinTV review van Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach + Ervaringen (2021)

BreinTV is naar mijn mening het ultieme platform voor meer zelfvertrouwen en zonder twijfel je passie ontdekken. Dit platform is gericht op persoonlijke groei en niemand minder dan Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach zijn de oprichters.

In deze BreinTV Review neem ik je uitgebreid mee door de online omgeving met meer dan 500 video’s en deel ik mijn ervaringen door het platform gericht om een leven te leiden met volle potentie.

Alvast kennis maken met de kwaliteit van dit platform? Download dan de gratis 4-delige minicursus ‘Leven zonder Stress’

Investeren in persoonlijke ontwikkeling leidt naar mijn mening naar het maximale uit je leven halen en daardoor ook meer succesvol zijn op het gebied van geld verdienen.

Leestijd: 15 minuten


Inhoudsopgave


Wie zijn de oprichters van BreinTV?

Albert Sonnevelt

Albert Sonnevelt is voor 75% het gezicht van BreinTV en is dan ook de grote expert als het om psychologie gaat.

Albert is zelf al meer dan 30 jaar psycholoog en heeft zelfs al meerdere boeken en opleidingen en e-learning programma’s op zijn naam staan.

Het fijne is ook dat al deze boeken en opleidingen gebaseerd zijn op persoonlijke ontwikkeling en zijn doel is dan ook om te zorgen dat mensen een betere balans vinden op het gebied van stress, vitaliteit, geluk en persoonlijke groei.

Op deze foto zie je Albert Sonnevelt, 1 van de oprichters van BreinTV
Albert Sonnevelt

Daarnaast weet je dat de kwaliteit goed zit, want Albert heeft al meerdere prijzen gewonnen als “beste opleider van Nederland” Dit was in 2014, 2015 en 2016.

Albert Sonnevelt is daarnaast ook vader van een samengesteld gezin met 6 dochters.


Tonny Loorbach

Tonny Loorbach is al enige tijd geen onbekende voor mij en heb dan ook al meerdere reviews van zijn producten van IMU.

Tonny heeft namelijk samen met Martijn van Tongeren het bedrijf IMU (Internet Marketing Unie).

IMU richt zich op ondernemers die willen groeien op het gebied van online marketing en dit doen ze zelfs met meerdere bedrijven zoals Huddle, Phoenix en Plug & Pay.

Tonny komt ook in verschillende Masterclasses naar voren in BreinTV.

Op deze foto zie je Tonny Loorbach, 1 van de oprichters van BreinTV
Tonny Loorbach

Hij praat over onder andere over minder stress, Psychologie van Succes en zijn
6 Grootste Persoonlijke Doorbraken.

Daarnaast is BreinTV gemaakt met Huddle en de website met Phoenix software van IMU.


Wat is het BreinTV platform precies?

Het BreinTV platform is eigenlijk ontstaan vanuit hun gratis website Psychologie van Succes. Hier delen ze al jaren blogs en podcasts op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Deze website is zo enorm gegroeid en uiteindelijk was er zoveel vraag naar een cursus op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zodat BreinTV is ontstaan.

BreinTV is dus echt een platform om ervoor te gaan zorgen dat je de maximale potentie uit jezelf haalt en dus feitelijk de beste versie van jezelf gaat worden.

Dit alles doe je via 10 verschillende onderwerpen en meer dan 500 video’s en erg uitgebreide werkboeken waar je ook echt opdrachten en vragen in gaat vullen.

Dit platform ga je dus ook echt actief bezig en niet alleen maar video’s kijken. Dit zal uiteindelijk als resultaat gaan geven dat je meer zelfverzekerd, stressvrijer, vitaler en gelukkiger door het leven zal gaan.

Dit alles doe je in een mooie online omgeving gemaakt met Huddle waar je altijd en overal toegang tot hebt. Hieronder zie je de online versie.

Op deze foto zie je de online omgeving van BreinTV

BreinTV Review [VIDEO]

Zoals jullie van mij gewend zijn neem ik jullie ook mee door de producten, ik ga door de actiepagina van BreinTV naar het platform zelf en zal je een korte conclusie geven. Wie weet start jij na deze video ook gelijk naar de beste versie van jezelf.


Voor wie is het platform van BreinTV geschikt?

BreinTV is voor iedereen geschikt die iets wil doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wil jij beter slapen of meer zelfvertrouwen krijgen? Dit zijn slechts 2 van de 10 onderwerpen die uitgebreid besproken worden.

Albert en Tonny willen echt met dit platform van mensen hun maximale potentie uit zichzelf halen en dus als de beste versie van zichzelf door het leven gaan.

Daarnaast vind ik de prijs erg laag dus je kan er ook altijd voor kiezen om slechts 3 maanden alles te kijken en daarna op te zeggen bijvoorbeeld.

Je kan bijvoorbeeld aan de gang met de volgende onderwerpen:

 • Meer zelfvertrouwen krijgen.
 • Beter slapen.
 • Stoppen met piekeren.
 • Keuzes maken uit je hart.
 • Minder twijfelen.
 • Je passie ontdekken en je droomleven leiden.

Waar bestaat het BreinTV platform uit?

Mocht je beginnen met BreinTV en gaan werken aan je persoonlijke ontwikkeling dan heb je gelijk verschillende keuzes om mee te beginnen.

Je krijgt toegang tot heel veel e-books, verschillende masterclasses en opgenomen lezingen of je gaat gelijk aan de gang met onderwerpen als beter slapen of meer zelfvertrouwen krijgen.

Ik zal hieronder kort in gaan op het platform en ga 2 programma’s iets dieper uitdiepen omdat ik daar zelf mee ben begonnen.

Module: E-books & Handouts

In deze module krijg je allemaal waardevolle e-books die voorzien zijn van illustraties en deze hebben toegevoegde waarde op de video’s.

Daarnaast krijg je ook verschillende checklists of werkbladen.

Je krijgt onder andere:

 • Minicursus Leven zonder Stress (download deze nu gratis)
 • Je leven in balans
 • Beter slapen
 • Stop uitstelgedrag
 • Rust bewaren
 • Moeiteloos mediteren
 • Leef vitaal zonder stress
 • En nog veel meer.
Op deze foto zie je de e-books van BreinTV

Module: Masterclasses

In deze module vind je maar liefst 31 lessen en veel van deze lessen zijn opnames die tussen het uur en 2 uur duren. Denk bijvoorbeeld aan opnames van live masterclasses, workshops en lezingen.

Daarnaast krijg je toegang tot heel veel lezingen die Albert live heeft gedaan. Denk aan onderwerpen als:

 • Kiezen vanuit je hart
 • De levenscode
 • Stress de baas
 • Realiseer je dromen
 • Gewoon doen.

Ook nodigen ze elke maand een gastspreker uit zoals je hieronder Jennifer van Balkom kunt zien die sprak over hoe je je droomleven moet leven:

Op deze foto zie je Jennifer van Balkom als gastspreker in BreinTV
Jennifer van Balkom

Ook zitten er verschillende masterclasses bij waar Albert in gesprek is met Tonny Loorbach en deelt Tonny bijvoorbeeld zijn 6 grootste doorbraken in een video van 90 minuten:

Op deze foto zie je tonny en albert in een masterclass uit BreinTV
Niet loslaten = niet groeien

Module: Programma’s

De programma’s van BreinTV zijn soort wel de hoofdattractie naar mijn mening, je gaat hier echt aan de gang met persoonlijke ontwikkeling.

Dit doe je ook zeker niet door alleen video’s te kijken, vaak krijg je ook een werkboek erbij van meer dan 100 pagina’s waar je actief mee aan de slag moet.

Je krijgt toegang tot maar liefst 10 programma’s. Ik zal er 2 iets verder uitdiepen zodat je ziet hoe het eruit ziet. Voor die 20 euro per maand kan je zeker ook zelf een kijkje nemen mocht je meer willen zien.

1 – Meer zelfvertrouwen

2 – Geen paniek

3 – Stop piekeren

4 – Kiezen vanuit je hart

5 – Anti burn-out formule

6 – 42 dagen vitaal challenge

7 – Ontdek je passie

8 – Stop uitstelgedrag

9 – Geluk(t)

Ik vond Geluk(t) een mooi programma om mee te beginnen want iedereen wil uiteindelijk gelukkig zijn dus dit is zeker iets waar ik mijn persoonlijke ontwikkeling mee wou beginnen.

Dit programma bevat 4 modules en 41 lessen en ik ga ze hieronder kort bespreken.

Module 1 – Verkennen

In module 1 gaat Albert dieper in op wat geluk nou eigenlijk is en vooral ook hoe iedereen anders tegen geluk aan kijkt.

Uiteindelijk komt de zin ook voorbij: Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen.

Je gaat dus leren om andere keuzes te maken die kunnen leiden naar geluk. Daarnaast ga je ook een gelukstype scan doen, mega interessant om te ontdekken wat voor type ik was en waar ik nou eigenlijk gelukkig van word.

Deze module bevat 10 lessen.

Op deze foto zie je Module 1: Verkennen van BreinTV
Geluktype test

Module 2 – Kiezen

Nadat je in module 1 erachter bent gekomen wat geluk precies is en wat voor soort geluk het beste bij je past is het tijd om nog dieper te gaan.

In module 2 ga je namelijk alles leren over geluk in geld of materiële welstand. Zo ga je bijvoorbeeld kijken of je gelukkiger zou zijn als je meer geld zou hebben.

Hier heeft geld voor veel vrijheid gezorgd en vrijheid heeft weer gezorgd voor meer geluk in mijn leven omdat ik kan gaan en staan waar ik zelf wil.

Maar ook in deze module komt Albert met een scherpe opmerking: Alles went. En dat is iets wat helaas wel waar is.

Deze module bevat 10 lessen.


Module 3 – Werken

In de 3e module ga je kijken naar de 4 belangrijkste voorwaarden voor het toepassen van geluk. Dit zijn:

 • Intentie
 • Sterke punten
 • Voorkom Routine
 • Voelen

Uiteindelijk ga je uitgebreid ook kijken wat eventuele struikelblokken kunnen zijn en is de keuze helemaal aan jou.

Deze module bevat 9 lessen.

Op deze foto zie je Module 3: Werken van BreinTV
Voorwaarden van succes

Module 4 – Versterken

In de laatste module van dit programma ga je kijken hoe je het geluk kan versterken, denk bijvoorbeeld aan het aangaan van sociale relacties.

Ook gaan we samen met Albert kijken naar 12 geluksfactoren om mee aan de gang te gaan. Ook worden er Tien IJslandse geboden gedeeld op het gebied van psychische gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Probeer de mensen om je heen te begrijpen en aan te moedigen
 • Leer van je fouten
 • Denk positief
 • Leer je leven lang
 • En nog meer.

Deze module bevat 12 lessen.


10 – Beter slapen

Beter slapen heeft echt een enorme impact op alles eigenlijk. Slaap je goed dan heb je een goede mindset, veel energie en kan je eigenlijk de wereld aan. Slaap je slecht dan heb je minder energie, ben je meer down en heb je meer zin in ongezond eten.

Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat ik uitgebreid met dit programma aan de slag ben gegaan. Ik neem je weer kort mee door de modules. Ook dit programma heeft weer 4 modules.

Module 1 – Wat is slaap

Om ergens mee aan de slag te kunnen is het vaak beter om te begrijpen waarmee je aan de slag gaat. In module 1 ga je dus iets dieper in op wat slaap nu eigenlijk is.

Daarnaast ga je tijdens deze module ook alles leren over de slaapcyclus en wat de biologische klok precies is en die is eigenlijk voor iedereen anders. Ieder mens leeft anders en heeft dus een andere slaap klok.

Deze module bevat maar liefst 24 lessen.

Op deze foto zie je Module 1 - Wat is slaap van BreinTV
Goed slapen

Module 2 – Slaaphygiëne

Uiteindelijk heeft je omgeving ook erg veel invloed op je slaap en daar ga je uitgebreid naar kijken in module 2. Denk bijvoorbeeld aan onregelmatige bedtijden of dat je net als ik veel te laat nog cafeïne neemt. (Nu niet meer)

Albert gaat ook uitgebreid in waarom cafeïne zo slecht is, hier gebruik ik het momenteel alleen nog voor het sporten om zo de voordelen ervan te ervaren maar je moet echt oppassen dat je niet te gewend raakt aan cafeïne want dan ervaar je ook niet meer de voordelen.

Daarnaast ga je leren over bepaalde slaaphoudingen en waar de ideale slaapkamer aan moet voldoen.

Deze module bevat 18 lessen.

Op deze foto zie je Module 2 - Slaaphygiëne van BreinTV
cafeïne en slapen

Module 3 – Ontspannen

In module 3 ben ik mezelf tegengekomen want je gaat hier kijken naar het zoeken van ontspanning, hier ga ik feitelijk de hele dag door en ga ik met te veel prikkels slapen en denk ik al aan de blogs die ik de volgende dag wil typen.

In deze module ga je dus echt kijken hoe jij een betere balans kunnen inbouwen en hoe je ontspanning momenten kunt inbouwen zodat je beter zal gaan slapen.

Zo ga je ook meer leren wat angst doet op slaap en hoe je kan zorgen voor snelle ontspanning.

Deze module bevat 12 lessen.


Module 4 – Nog beter slapen

In de laatste module ga je kijken naar de puntjes op de i op het gebied van slapen, denk bijvoorbeeld aan powernaps of het gebruik van bepaalde slaap apps.

Albert gaat hier ook dieper in wat de gevolgen zijn van het gebruik van alcohol om beter te slapen, dus aanrader als jij iemand bent die gebruik maakt van een slaapmutsje.

In deze module is er ook een les die in gaat op vrouwen in de overgang en wat voor invloed dit heeft op hun slaappatroon.

Deze laatste module bevat 15 lessen.

Op deze foto zie je Module 4 - Nog beter slapen van BreinTV
Slapen en de overgang

BreinTV ervaringen

De versie van Marc 2.0 is naar mijn mening echt gekomen door de investeringen die ik heb gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Dat zorgt er dan ook voor dat ik erg positief verrast ben over dit uitgebreide platform op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast kende ik Albert Sonnevelt nog niet en ik vind dat hij op een duidelijke manier de video’s inspreekt en hij zorgt er ook echt voor dat je gelijk opdrachten of vragen beantwoord in het werkboek.

Hier ben ik gelijk mijn slapen aan gaan pakken en ben er echt enorm veel van opgestoken, ik sport nu vroeger op de dag en drink na 16:00 geen cafeïne meer.

Daarnaast maak ik gebruik van verschillende slaap apps die Albert als tips heeft gegeven.

Ook blijf ik stress echt een super interessant onderwerp vinden en dit komt ook uitgebreid aan bod en ook hier heb ik veel puntjes op de i kunnen zetten door meer ontspanning in te plannen en een betere balans te pakken.

Kan oprecht zeggen dat ik nu al een betere versie van mezelf ben geworden dus kan het zeker aanraden om ook hierin te investeren.


Ervaringen van andere BreinTV gebruikers:

Op deze foto zie je BreinTV ervaringen
Op deze foto zie je BreinTV ervaringen

De voor- en nadelen

BreinTV Voordelen:

 • Online omgeving van hoge kwaliteit gemaakt met Huddle van IMU.
 • Toegang tot meer dan 500 video’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
 • Albert Sonnevelt heeft meer dan 30 jaar ervaring met psychologie en daar krijg jij les van.
 • Maandelijks een nieuwe video met spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
 • Heel veel bonussen zoals masterclasses met Tonny Loorbach en opgenomen lezingen.
 • Persoonlijke ontwikkeling maakt je letterlijk een betere versie van jezelf.
 • Naar mijn mening een erg lage prijs.

BreinTV Nadelen:

 • Abonnement
 • Heel veel video’s, maak tijd vrij in je agenda.

Hoeveel moet je voor BreinTV betalen?

Naast dat ik erg te spreken ben over dit platform ben ik persoonlijk ook erg te spreken over de lage prijs waarmee je toegang krijgt tot een platform vol persoonlijke ontwikkeling. Je hebt namelijk 2 keuzes.

 • Je maakt de keuze voor een maandabonnement, dan betaal je 19,95 per maand.
 • Of je gaat gelijk voor een en je krijgt 28% korting en betaalt 175 euro.

Uiteindelijk ben jij de enige die kan beslissen of iets veel of goedkoop is, ik vind persoonlijke ontwikkeling veel waard.


Niet tevreden? maak gebruik van de 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie!

Mocht je van mening zijn binnen 14 dagen, zelfs na het leven van deze BreinTV Review dat het platform toch niet is wat je dacht dat het was, dan krijg je gewoon netjes je geld terug. Dit doe je door een mail te sturen naar info@brein.tv.


Conclusie: BreinTV kopen of niet?

We zijn aan het einde gekomen van mijn BreinTV review en hoop je een goede en uitgebreide blik te hebben gegeven op dit uitgebreide platform dat zich richt op persoonlijke ontwikkeling.

Beter slapen, meer zelfvertrouwen of meer geluk in je leven leidt naar mijn mening naar de beste versie van jezelf en dit leidt weer naar een nog gelukkiger leven.

Met meer zelfvertrouwen je leven leiden kan ik echt iedereen aanraden, geen twijfels meer maar gewoon ergens voor gaan.

BreinTV gaat hier echt alles aan doen dat jij het leven met passie gaat leiden en de lage prijs van dit platform haal je er naar mijn mening dubbel en dwars uit.

Albert Sonnevelt heeft enorm veel kennis en dit ga je uitgebreid terugzien in meer dan 500 video´s, daarnaast heeft hij ook meerdere video´s samen met Tonny Loorbach waar ze onderwerpen als stress uitgebreid bespreken.

Persoonlijk raad ik je echt aan om te investeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en je zal echt zien dat dit zich echt zal uitbetalen.

Wacht dus niet langer en start nu samen met BreinTV naar de beste versie van jezelf op het gebied van persoonlijke ontwikkeling!


BreinTV FAQ (meest gestelde vragen)

 • Kan ik van BreinTV abonnement wisselen?

Ja, mocht je beslissen om te beginnen met een maandabonnement dan kan je na enkele maanden alsnog naar een jaarabonnement en profiteren van die korting. Mocht je beginnen met een jaarabonnement, dan moet je dit jaar afmaken voordat je naar een maandabonnement kan overstappen.

 • Hoe moet ik BreinTV opzeggen?

Mocht je willen opzeggen, dan kan je dit doen door een mail te sturen naar info@brein.tv voordat er een nieuwe incasso zal plaatsvinden.

 • Hoe moet ik bij BreinTV inloggen?

Mocht je BreinTV kopen, dan krijg je de inlog gegevens tot een mooie huddle omgeving. Om in deze omgeving te komen kan je via deze website inloggen. Via je mobiel kan je ook een app downloaden.

 • Hoe is BreinTV te gebruiken?

BreinTV is bijvoorbeeld via een website te openen op je computer of tabblad maar je kan ook de huddle app downloaden voor op je telefoon. Feitelijk heb je dus alleen een internet verbinding nodig.

Print Friendly, PDF & Email

BreinTV

19,95 euro
9.2

Inhoud

9.5/10

Presentatie

9.0/10

Betrouwbaarheid

9.0/10

Garantieregeling

9.0/10

Prijs

9.5/10

Pluspunten

 • Online omgeving van hoge kwaliteit gemaakt met huddle van IMU
 • Toegang tot meer dan 500 video's op het gebied van persoonlijke ontwikkeling
 • Albert Sonnevelt heeft meer dan 30 jaar ervaring met psychologie en daar krijg jij les van
 • Heel veel bonussen zoals opnames van lezingen
 • Erg goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

 • Abonnement

Plaats een reactie