Bol Masterclass Review van Winston Zwemmer – Rondleiding & Ervaringen (2021)

Bol Masterclass gaat je leren geld verdienen via bol.com met je eigen product door middel van private label. Hierbij mijn Bol Masterclass Review en ervaringen over deze populaire cursus.

Waar je met deze cursus wellicht gelijk denkt aan Jia Ruan, is Jia op de achtergrond en is het nieuwe gezicht Winston Zwemmer in de cursus.

Hier heb ik deze cursus gekocht, dus zal deze review regelmatig updaten met de laatste versie. Momenteel zitten we in de bol Masterclass 4.1. Daarnaast geef ik je ook een video rondleiding door de cursus in het eerste hoofdstuk.

Bekijk hier zeker de 5 stappen Training om een winstgevende webshop te starten.

Leestijd: 17 minuten


Inhoudsopgave


Wie is Bol Masterclass Team Unstoppable?

Jia Ruan is de oorspronkelijke oprichter van de Bol Masterclass en zijn bedrijf is Team Unstoppable.

Team Unstoppable bestaat uit Jia Ruan, Mitchell Weijerman en Virgil Brewster.

De heren van dit team hebben meerdere producten uitgebracht en er zijn grote plannen komende jaren dus ik mag gelukkig hun populaire producten blijven bespreken.

Momenteel zijn ze vooral bekend om de producten zoals de Bol Masterclass, The Unstoppable Mindset en de Agency Masterclass maar ze zijn momenteel ook experts aan het aantrekken voor producten over bijvoorbeeld dropshipping en Affiliate Marketing.

Al hun producten zijn gericht op geld verdienen en dus vooral op mensen gericht die op zoek zijn naar het creëren van vrijheid.

Zo ben ik eigenlijk ook met hun producten in aanraking gekomen en leef ik nu mijn eigen leven in plaats van het leven van mijn ouders of leraren (loondienst).

Waar Jia Ruan jaren het gezicht was van de Bol Masterclass is hij tot inzicht gekomen dat hij juist veel creatiever kan zijn achter de schermen met het bedenken van nieuwe producten. Dit is dus precies wat hij momenteel aan het doen is.

Op deze foto zien we team unstoppable wie verantwoordelijk zijn voor de bol masterclass
Team Unstoppable

Wat leer je in de Bol Masterclass?

De Bol Masterclass is erop gericht om je te leren geld verdienen door producten te verkopen via bol.com.

Daarnaast zijn het niet zomaar producten, je gaat namelijk merkloze producten van eigen branding voorzien. Dit noemen ze ook wel Private Label.

Heb jij altijd al je eigen producten willen verkopen? Dit is precies wat deze cursus je gaat leren namelijk.

Stap voor stap ga je leren hoe je door middel van marktonderzoek populaire producten zijn en die ga je dan uiteindelijk zoeken en van eigen branding en logo voorzien om vervolgens goed te verkopen.

Dit alles ga je in een uitgebreide cursus leren van meer dan 20 uur aan video materiaal in 5 uitgebreide modules.

Daarnaast krijg je ook toegang tot de facebook groep “The Tribe” waar al 6000 mensen in zitten die ook deze cursus hebben gekocht afgelopen jaren. Ook doet Winston Zwemmer er nog een mooie flink aantal bonussen bij van waardevolle informatie.

En persoonlijk vind ik het mooie van dit product dat je levenslang toegang en updates krijgt.

Momenteel zitten ze op versie 4.1 maar ze maken regelmatig nieuwe opnames of voegen nieuwe informatie toe. Hieronder zie je de online omgeving en in het volgende hoofdstuk deel ik de inhoud.

Op deze foto zie je de Bol masterclass omgeving
Bol Masterclass omgeving

Bol Masterclass videoreview

Zoals ik al eerder zei heb ik de bol masterclass 4.1 ook in mijn bezit en heb ik zelfs enkele fitness producten (daar ligt mijn passie) momenteel al ruim 1 jaar op bol.com staan.

Doordat de inhoud feitelijk hetzelfde is heb ik de video review nog niet aangepast. Je ziet in mijn video review dus Vince Ruiter maar mocht je de Bol Masterclass kopen dan zie je dus Winston Zwemmer.


Hoe werkt het verkopen Private Label producten via bol.com?

Private Label is eigenlijk doodleuk het opkopen van merkloze producten, deze voorzien van eigen branding en weer door verkopen in dit geval via bol.com.

Doordat je dit doet via eigen branding kan je dus echt je eigen business en naam gaan opbouwen en dat gaat ervoor zorgen dat klanten blijven terugkomen.

Tegenwoordig worden producten steeds vaker gemaakt in China, denk bijvoorbeeld aan smartphones en voorzien van duurdere merken waar je feitelijk meer voor het merk betaald dan voor het product zelf.

En daar kan jij heel goed op inspelen. Feitelijk verkoop je hetzelfde producten maar dan onder je eigen branding. Wellicht is je winstmarge iets minder dan de grotere merken maar jij hebt ook veel minder kosten.

Hieronder zie je een voorbeeld van Winston Zwemmer uit de cursus. De Thermofles wordt voor $0,35-$3,20 ingekocht en vervolgens van eigen brand voorzien en doorleuk voor €22,95 verkocht.

En zoals je kunt zien staan er al 73 reviews bij, dus het is een erg goedlopend product met een erg leuke winstmarge.

Op deze foto zien we een voorbeeld van een winstmarge uit de bol masterclass
Voorbeeld product omzet

Hoe werkt geld verdienen met e-commerce via de Bol Masterlass?

Wanneer we spreken over E-commerce, dan ben je eigenlijk bezig met het goedkoop opkopen van producten in Azië en deze voor meer geld verkopen via bol.com.

E-commerce is overigens erg algemeen en dit kan ook bijvoorbeeld verkopen via Amazon zijn. Hier ga ik het zeker ook nog over hebben in de toekomst.

Winston Zwemmer en Jia Ruan doen dit al sinds 2017 via bol.com en zijn er enorm succesvol mee geworden. Hieronder leg ik nog even kort de Bol Masterclass stappenplan uit wat je uiteindelijk gaat leren in deze cursus.

In zijn gratis training leer je de volgende 5 stappen die Winston Zwemmer doet om geld te verdienen via bol.com

Stap 1: Het zoeken van goedlopende producten

Stap 1 begint met het doen van marktonderzoek, welke producten doen het goed op platformen zoals Amazon of AlieXpress en vooral ook het waarom.

Stap 2: Controleer of deze producten al op bol.com staan

Tijdens deze stap ga je dus kijken of deze producten al op bol.com staan. Staan ze er niet, dan heb je dus weinig concurrentie en anders kan je dus concurrentie aangaan maar zal je winstmarge naar beneden gaan.

Stap 3: Contact zoeken met een Leverancier / Fabriek

Wanneer je het product hebt gevonden wat je wilt gaan verkopen is de volgende stap het zoeken van een goede leverancier die je van deze producten kan voorzien en vooral ook kan voorzien van zelf gemaakte branding.

Hier heb je complete platformen voor, dus je hoeft niet op eigen houtje via google te gaan zoeken gelukkig.

Stap 4: Producten op bol.com zetten

Nu de producten gemaakt zijn en zijn voorzien van eigen branding is het tijd om een goede presentatie te maken. Denk bijvoorbeeld aan product foto’s, titels en omschrijvingen.

Klanten zullen je producten veel sneller kopen als dit allemaal in orde is.

Stap 5: Regel via Bol.com de logistiek en opslag en geniet.

In de laatste stap ga je de logistiek en opslag door bol.com laten regelen en kan jij dus vanuit overal in de wereld met je laptop en een internetverbinding werken aan je business.

Je stuurt de producten vanuit Azië naar bol.com en vanuit daar gaan ze naar de klant.


Wat is de inhoud van de Bol Masterclass?

Zoals ik al eerder zei ga je door middel van meer dan 20 uur aan video materiaal door de cursus heen.

Dit doe je in 5 modules die eigenlijk een het opzetten van een appelboom moeten voorstellen, dit zie je ook aan de namen van de modules.

Uiteindelijk begint de Bol Masterclass pas als je de cursus gedaan hebt, want dan krijg je wekelijkse groepscoaching sessies en nog veel meer extra’s.

Elke module eindigt ook met een Quiz, dus je kan er maar beter voor zorgen dat je goed oplet tijdens de lessen.

Ik zal hieronder de modules nog kort bespreken.

Module #1: Grond

Zonder grond kan je niet iets gaan opzetten. In module 1 ga je dus vooral veel leren over de insteek van de bol masterclass en daarmee ook hoe dit business model in elkaar zit en hoe je geld kan verdienen via bol.com.

Winston Zwemmer neemt ons uitgebreid mee in de wereld van E-commerce (het kopen en verkopen via online kanalen) en hoe ontzettend populair dit aan het worden is.

Mensen kopen enorm veel producten online tegenwoordig en dit gaat alleen maar meer en meer worden.

We leren in module 1 ook van welke platformen we allemaal gebruik gaan maken. Zit zijn:

 • Bol.com
 • Alibaba.com
 • Amazon
 • AliExpress

Elk platform heeft eigenlijk zijn eigen doel, dit kan marktonderzoek zijn of heel makkelijk vinden van leveranciers of fabrieken zoals Alibaba.

Op deze foto zien we module 1 les 2: het business model van de Bol Masterclass
Het Businessmodel

De eerste module bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 1: Welcome to the winning team
 • Les 2: The Business Model
 • Les 3: Course Overview
 • Les 4: De Foundation
 • Les 5: Consument Naar Producent
 • Quiz: Test je kennis module 1

Module #2: Zaadje

Elke tak van geld verdienen zal je op onderzoek moeten gaan en dat is met de bol masterclass niet anders.

In module 2 gaan we namelijk zoeken naar producten die we kunnen gaan verkopen en vooral aan welke eisen het perfecte product moet voldoen.

Denk bijvoorbeeld dat dit product het hele jaar goed verkoopt en niet alleen verbonden is aan de zomer of winter of speciale omstandigheden.

Je wilt dus een product waar ook echt vraag naar is en het liefst het hele jaar door.

Dus vergis je niet, je gaat echt uren bezig zijn met het doen van marktonderzoek en het zoeken van populaire producten.

Dit heeft mij persoonlijk regelmatig behoorlijk tegen gestaan en daarom is eigenlijk de beginperiode het zwaarste.

Zodra je je producten hebt gevonden dan zit je lekker in de flow en kan je lekker doorbouwen.

Op deze foto zien we module 2 les 2: Het geschikte product van de Bol Masterclass
Het hele JAAR omzet

De tweede module bevat de volgende lessen:

 • Les 1: Product Research Roadmap
 • Les 2: Het Geschikte Product
 • Les 3: De Perfecte Listing
 • Les 4: De Juiste Categorie
 • Les 5: Het Ultieme Product
 • Les 6: Product Research Met Sellevate
 • Les 7: Live Research Training
 • Quiz: Test je Kennis Module 2

Module #3: Plant

Module 3 kan ook best pittig zijn want je gaat nu op zoek naar een leverancier en een fabriek om je producten te maken en te voorzien van branding door middel van private label.

Gelukkig willen leveranciers en fabrieken maar al te graag klanten dus dat maakt het een stuk makkelijker om dit inkoopproces aan te gaan.

Ook ga je alles leren over het platform Alibaba en hierop vind je heel veel producten die merkloos zijn en dus kan voorzien van eigen label.

Daarnaast ga je niet gelijk grootschalig inkopen, je gaat namelijk eerst samples laten opsturen van meerdere leveranciers en zo kan je dus de kwaliteit per product testen en vanuit daar een keuze maken.

In deze module ga je dus alles leren van het plaatje van producten inkopen, tot de orders plaatsen tot het berekenen van je winsten zodat je precies weet voor hoeveel je kan inkopen om toch voldoende winst te pakken.

Op deze foto zien we module 3 les 3: Contactproces de Bol Masterclass
De order plaatsen

De derde module bevat de volgende lessen:

 • Les 1: De Juiste Leverancier
 • Les 2: Het Contactproces
 • Les 3: De Order Plaatsen
 • Les 4: Winsten Berekenen
 • Quiz: Test je kennis Module 3

Module #4: Boom

Naar mijn mening begint eigenlijk nu pas het leuk werk. Je hebt nu je eigen product met branding en nu ga je dit product aan de man brengen.

Dit alles ga je doen door een goede branding presentatie neer te zetten. Hoe meer tijd jij hieraan besteed hoe eerder mensen je producten gaan verkopen.

Want goede foto’s, titels of product beschrijvingen verkopen echt goed, er zijn echt genoeg mensen die dat gedeelte overslaan en daardoor heel veel verkopen mislopen.

Daarnaast kan je er gelijk voor kiezen bij de lancering van je product om gebruik te maken van de logistiek en opslag van bol.com.

Dit “kost” je wellicht wel tussen de 0 en 20% per product maar gaat je echt heel veel vrijheid geven.

Winston Zwemmer legt ons precies uit hoe het werkt als we het product gaan verzenden vanuit huis naar klant of naar LvB die vervolgens opslag en verzending overnemen. En daarmee ook de retours.

Op deze foto zien we module 4 les 7: Product verzenden naar LvB van de Bol Masterclass
Productlabels downloaden

De vierde module bevat de volgende lessen:

 • Les 1: Fundering Voor Het Lanceren
 • Les 2: Optimale Titel
 • Les 3: Optimale Afbeeldingen
 • Les 4: Optimale Productbeschrijving
 • Les 5: Product Lanceren
 • Les 6: Product Verzenden Vanuit Huis
 • Les 7: Product Verzenden naar LvB
 • Quiz: Test je Kennis Module 4

Module #5: Appel

In module 5 gaan we leren hoe we onze appel (het product) kunnen perfectioneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voor blijven van concurrentie of hoe je merkregistratie kan doen.

Daarnaast gaan we ook leren hoe we extra veel reviews krijgen op onze producten wat weer gaat leiden naar nog hogere posities binnen google wat weer gaat leiden naar nog meer verkopen.

Dit doen we bijvoorbeeld met Bolliewood, hiermee kan je automatische mails versturen bijvoorbeeld me tips over het product en daarin kan je weer vragen om een review over je product.

Elke vorm van geld verdienen kan je opschalen en ook dit gaat de bol masterclass je uitgebreid leren.

Hier zit ik ook in de affiliate marketing business en schaal eigenlijk elke jaar met 1 of 2 websites erbij, die vervolgens weer door tekstschrijvers worden onderhouden.

Bij verkopen via bol.com kan je dan denken aan het opschalen van je product en nog dominanter worden zodat klanten niet meer om je heen kunnen. Dus nog meer varianten aanbieden of verschillende opties.

Op deze foto zien we module 5 les 8: opschalen van de Bol Masterclass
Opschalen product

De laatste module bevat de meeste lessen en dat zijn de volgende:

 • Les 1: Branding Met Private Label
 • Les 2: Reviews Boosten met Bolliewood
 • Les 3: Merkregistratie met BOIP
 • Les 4: Listing Beschermen
 • Les 5: Voorraadbeheer
 • Les 6: Je Eerste Bol Factuur
 • Les 7: Klantenservice
 • Les 8: Opschalen
 • Quiz: Test je Kennis Module 5

Wat zijn de gratis bonussen van de Bol Masterclass?

Team Unstoppable en Jia Ruan zijn toch wel de uitvinders van de gratis bonussen en naar mijn mening bieden ze ook veel toegevoegde waarde.

Dit zijn bonussen waar je feitelijk je hele leven mee door kan gaan en veel aan kan hebben.

De volgende gratis extra’s zitten erbij:

Bonus #1: Facebook Community The Tribe

Hier heb ik zelf enorm veel aan een Goede Community en dat is eigenlijk van toepassing op elk product wat ik in mijn bezit heb.

Een community kan je gewoon door moeilijke tijden helpen of als je even een dipje hebt of hulp nodig hebt.

Hier volg ik heel veel ondernemers die het al echt gemaakt hebben en lekker aan het genieten zijn in Dubai bijvoorbeeld.

Dat motiveert mij gewoon zo enorm om ook hard te werken en elke dag met mijn business bezig te zijn en dat werkt met de Community The Tribe ook zo.

Je kan je vragen stellen, informatie wordt gedeeld en successen worden gedeeld. Bovenal zitten er maar liefst 6300 leden in.

Op deze foto zie je de facebook groep The Tribe van de bol masterclass

Bonus #2: Wekelijkse groepscoaching

Er zal heel veel informatie op je af komen tijdens de Bol Masterclass en je zal dus ook veel vragen krijgen waar je graag antwoord op wilt hebben.

Je gaat gelukkig een wekelijkse groepscoaching krijgen die ook wordt opgenomen en hier kan je al je vragen in stellen.

Daarnaast worden hier ook trends in besproken zodat jij altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.


Bonus #3: Lifetime membership

Tegenwoordig is het helemaal hip om jaarabonnementen te verkopen lijkt het wel. De Bol Masterclass doet dit gelukkig niet.

Het is dus een éénmalige aanschaf en je zal de rest van je leven updaten blijven krijgen.

Overigens zeg ik niet per definitie dat een jaarabonnement niet werkt. Hier ben ik ook een dropshipper en betaal bijvoorbeeld al jaren de cursus dropship academy van Joshua Kaats.

Hij voegt elk jaar nieuwe informatie toe en daardoor vind ik het de moeite waard om te blijven betalen, wel is een éénmalige aanschaf stukken voordeliger.


Bonus #4: Kvk succes checklist

Bij het verkopen van een product via bol.com hoort ook een eigen business.

Hier ben ik nog steeds super trots dat mijn passie mijn bedrijf is geworden en dat ga jij vast ook mee maken.

Bonus 4 is een handige kvk checklist zodat jij met een goed gevoel naar de kamer van koophandel kan gaan zonder iets te vergeten.

Daarnaast kan je deze cursus ook in 1 keer betalen en daar de btw van terugvragen.

Scheelt ook weer 21%.

Op deze foto zie je de bonus Kvk succes checklist van de bol masterclass
Kvk succes checklist

Bonus #5: €0-€100K Case Study

Je krijgt toegang tot een bonus die je gaat leren hoe je kunt opschalen van €0,00 naar €100.000 in 6 maanden tijd. Waardevol!

Bonus #6: De Golden Calculator

Dit is een calculator die veel werk uit handen zal nemen, hiermee kan je gemakkelijk winst kan doorbereken en hoe je dit kan maximaliseren.

Op deze foto zie je de bonus golden calculator van de bol masterclass
De Golden Calculator

Daarnaast zitten er nog enkele losse bonussen bij:

 • Regelmatig meetings of leuke uitnodigingen.
 • Bonussen die een update krijgen of worden toegevoegd.
 • Leverancier scripts waarmee je nog makkelijker leveranciers kunt benaderen.

Wat vond ik positief en negatief over de cursus?

Positief:

 • Enorm van kennis van experts
 • Mooi opgezette training waar alles van A tot Z voorbijkomt.
 • Goede afwisseling tussen sheets en een sprekende expert.
 • Geen eigen website nodig zoals bij dropshipping.
 • Levenslange toegang
 • Levendige community facebook groep The Tribe.
 • Goede bonussen met toegevoegde waarde

Negatief:

 • Zeker geen snel rijk worden methode
 • Concurrentie. Gelukkig leer je hier goed mee omgaan.
 • Prijs* Dit blijft persoonlijk, hier vind ik het de moeite waard om in mezelf te investeren.

Bol Masterclass resultaten

Ik zie genoeg mooie resultaten voorbij komen in The Tribe, wel moet je er rekening mee houden dat dit gemiddeld toch wel 8 weken kan duren voordat het allemaal een beetje begint te lopen.

Zoals je in deze Bol Masterclass review hebt kunnen lezen gaat er een heel proces aan te pas om het product te vinden en uiteindelijk te maken en te verkopen.

Hieronder enkele resultaten uit de facebook groep.

Op deze foto zie je bol masterclass resultaten
Op deze foto zie je bol masterclass resultaten

Zie ook deze 121 klanten recensies van resultaten met de Bol Masterclass. 

Leer in onderstaande video Jia Ruan en Vince Ruiter iets beter kennen, beide heren hebben in het verleden ook de Bol Masterclass ingesproken.


Voor wie is de Bol Masterclass geschikt?

De Bol Masterclass is geschikt voor mensen die uit hun comfort zone durven te gaan, je gaat namelijk een eigen ondernemer worden en dit gaat naast veel voordelen als vrijheid ook zeker onzekerheden bieden.

Daarnaast ga je gewoon je eigen brand opzetten, hoe vet is dat?

Waar je in mijn Dropship Academy 4.0 review hebt kunnen lezen moet je met dropshippen wel een eigen website bouwen om producten op te zetten en met de bol masterclass gaat alles via bol.com en hoeft dit niet.

Je hebt dus geen technische kennis nodig.

Begin deze cursus dus zeker als:

 • Klaar bent om ondernemer te worden
 • Je eigen vrijheid bepalen en bijvoorbeeld geen 9 tot 5 baan meer wilt
 • Financiële vrijheid
 • Extra inkomsten kunt creëren door op te schalen
 • Waar je echt je eigen leven wilt leiden.

Wat is de Bol Materclass prijs?

Wanneer je besluit om te bol masterclass te kopen dan heb je eigenlijk 2 opties:

 • Je betaalt de cursus in een eenmalige betaling van 997,00 euro.
 • Of je betaalt in vijf termijnen van 250 euro (je bent dan ook 250 euro duurder uit)

Bedenkt dat dit levenslang toegang biedt inclusief alle bonussen en updates.

Raad persoonlijk aan om het via een eenmalige betaling te doen, dit scheelt veel geld en je krijgt ook nog eens 21% terug aan btw. Dus een mooie €209,37 korting.

Uiteindelijk ben jij de enige die kan beslissen of je in jezelf wilt investeren of niet.


Bevalt het product niet? Maak gebruik van de 14 dagen niet goed-geld-terug-garantie!

Mocht je van mening zijn dat deze cursus toch niet is wat je dacht dat het was, dan krijg je netjes binnen 14 dagen je geld terug.

Wel doe ik altijd mijn uiterste best om de cursus in zijn geheel te laten zien.


Bol Masterclass kopen? Mijn conclusie

Ik hoop je in deze Bol Masterclass 4.1 Review een goede indruk te hebben gegeven over deze uitgebreide cursus.

Ben jij iemand die altijd al je eigen product wou gaan maken en verkopen via bol.com? Indien het antwoord ja is, dan ben je met de Bol Masterclass bij het juiste adres.

Stap voor stap ga je door de gehele cursus en ga je alles leren hoe jij geld kan verdienen met je eigen product via private label via bol.com

Ik vind het nog steeds super vet als ik mijn product zie op bol.com en vervolgens 30 reviews zie staan van positieve mensen.

Uiteindelijk is dit allemaal gebaseerd op een product wat al bestond, alleen dan met een veel duurdere branding.

Waarom mensen meer laten betalen voor een product van een bekend merk als jij ook je eigen branding kunt doen met precies hetzelfde product voor veel minder geld en toch nog veel winst.

Wacht niet langer en stap samen met Winston Zwemmer in de wereld van verkopen via bol.com met de Bol masterclass.

Of doe de gratis webinair mocht je dat nog niet gedaan hebben


BOL Masterclass Meest Gestelde Vragen

 • Is er een BOL Masterclass kortingscode?

Doordat je bij deze cursus levenslang toegang krijgt inclusief updates is er geen BOL Masterclass kortingscode. Wel kan je zowel in termijnen betalen als in 1 keer.

 • Waar moet je bij de Bol Masterclass inloggen?

Mocht je de Bol Masterclass kopen dan krijg je inlog gegevens waarmee je in de online omgeving komt. Je kunt dan hier inloggen.

Print Friendly, PDF & Email

Bol Masterclass

997 euro
8.8

Inhoud

9.0/10

Presentatie

9.0/10

Betrouwbaarheid

8.5/10

Garantieregeling

9.0/10

Prijs

8.5/10

Pluspunten

 • Je eigen product verkopen via Private Label
 • Online lessen van A tot Z
 • Levenslang toegang
 • Veel extra's en bonussen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

 • Geen snel rijk worden methode
 • Omgaan met concurrentie
 • Gaat zeker veel tijd in zitten

Plaats een reactie