Beste Crypto Cursussen voor Beginners en Traders? Mijn Top 3

Wil jij je graag verdiepen in de wereld van crypto? Dan is het aan te raden om de beste crypto cursus voor beginners te volgen. Ben je al relatief ervaren in de wereld van bijvoorbeeld aandelen? Wil je echter graag de overstap maken naar de handel in crypto? Dan is het aan te raden om de beste crypto cursus voor traders te volgen.

Maar, wat zijn nou de beste crypto cursussen? Die vraag heb ik mezelf ook gesteld. Toen ik voor het eerst in crypto wilde gaan handelen, wilde ik mezelf namelijk ook in gaan lezen. Ik besloot om daarvoor meerdere crypto cursussen te gaan volgen; juist door mijn persoonlijke bevindingen kan ik je in dit artikel kennis laten maken met de drie beste crypto cursussen van dit moment.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Waarom een crypto cursus volgen?

Is het per sé een aanrader om een crypto cursus te volgen? Ja, dat is iets wat ik aan elke beginnende belegger aan kan raden. Juist door een crypto cursus te volgen, kun je alle benodigde kennis op gaan doen.

Bijkomend voordeel is dat je de cursus volledig in eigen tempo kunt volgen. Je kunt elke week meerdere lessen volgen, maar je kunt het ook bij één les per week houden. Dit ligt volledig aan jezelf en de hoeveelheid tijd die je aan de crypto cursus kunt besteden.

Daarbij is het ook prettig dat je nagenoeg alle crypto cursussen volledig online kunt volgen. Dit betekent dat je hier maar twee dingen voor nodig hebt: een werkende internetverbinding en een pc of laptop. Als je deze twee benodigdheden tot je beschikking hebt, kun je direct starten met de crypto cursus.

Ook is het een voordeel dat de meeste crypto cursussen relatief voordelig geprijsd zijn. Daarover vertel ik je hieronder graag nog meer. Ik heb namelijk mijn persoonlijke top 3 van beste crypto cursussen in dit artikel uitgewerkt, waarbij ik ook graag iets vertel over het prijskaartje.

Tot slot is het een voordeel dat je uit meerdere crypto cursussen kunt kiezen. Zo zijn er speciale crypto cursussen voor beginners. Ook zijn er speciale cursussen voor mensen die al iets meer ervaring hebben. Het is namelijk zo dat de handel in crypto deels te vergelijken is met de handel in aandelen. Als je al ervaring met het handelen in aandelen hebt, gaat het handelen in crypto vaak dus relatief makkelijk.

Maar, hoe kun je nou op de beste manier starten? Daarvoor verwijs ik je graag naar mijn persoonlijke top 3 van beste crypto cursussen voor beginners en traders. Over deze drie beste cursussen lees je hieronder meer!


Wat vind ik de beste crypto cursus?

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, heb ik meerdere crypto cursussen gevolgd. Sommige waren bedroevend qua niveau, maar enkele wisten er echt met kop en schouders boven uit te steken. Uiteindelijk heb ik de beste crypto cursussen nog eens goed vergeleken, waarna ik uiteindelijk een top 3 samen heb kunnen stellen.

Welke drie crypto cursussen ik het beste vind? Mijn voorkeur gaat uit naar de onderstaande crypto cursussen:

Beste crypto cursussen Top 3

Voor welke cursus jij dan het beste kunt kiezen? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Om je hier een handje bij te helpen, heb ik hieronder de cursussen in het kort uitgewerkt. Zo bespreek ik wat de cursussen precies inhouden, wat de pluspunten zijn, wat de minpunten zijn en wat je voor de betreffende cursus moet betalen.

X10 met crypto Actiepagina

Gratis Crypto Masterclass Training met €1000,00 korting en je eerste bitcoin kopen voor €1,00

Gratis CryptoCommunity Training


Wat is de beste crypto cursus van Nederland & België?

Er is een cursus die ik het meest compleet vind en waar je het meeste waarde uit haalt en dat is dan ook mijn nummer #1

#1: Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra (AllesOverCrypto)

Soort cursus: Online videotraining met meerdere ebooks als bonussen. Lees hier mijn review over de Crypto Masterclass.
De ontwikkelaar: AllesOverCrypto (Patrick Suiker en Derek Westra)
Prijs: Via de gratis training krijg je korting en betaal je €997. Via de actiepagina kan je gelijk aan de slag maar betaal je €1997

Op deze foto zie je de Crypto Masterclass cursus. Mijn top 1 van beste crypto cursussen

Wil jij graag starten met het beleggen in crypto? Wil jij graag alle benodigde kennis daarvoor op doen? En wil je dit graag op een interactieve en leuke manier doen? Dan is de cursus Crypto Masterclass van AllesOverCrypto voor jou geschikt. (via gratis training is cursus goedkoper)

Deze cursus richt zich eigenlijk volledig op beginners. Dat blijkt onder meer uit de opbouw van de cursus, maar ook uit de bonussen die je standaard meegeleverd krijgt. De cursus zelf én de bonussen zijn in ieder geval van een ongekend hoog niveau. Ook is de cursus leuk om te volgen en wordt de cursus ook blijvend geüpdate; je kunt daarmee jouw kennis dus ook op peil houden.

Door wie deze cursus ontwikkeld is? Door de heren van AllesOverCrypto; Derek Westra en Patrick Suiker zijn hier het gezicht van. Deze website heeft zich al enkele jaren gemanifesteerd in de wereld van crypto. Zo vind je op deze website onwijs veel nuttige informatie.

Uit alles blijkt in ieder geval dat Derek en Patrick vakkundig zijn. Dit blijkt niet alleen uit de resultaten die ze zelf behaald hebben, maar ook uit de ervaringen van andere volgers van deze cursus. Veel volgers geven namelijk aan dat zij écht veel aan deze cursus hebben gehad.

Zelf ben ik ook erg te spreken over deze cursus. De cursus is uitgebreid, de opbouw is subliem en je krijgt meerdere bonussen meegeleverd. Voor het overzicht heb ik alle bonussen even voor je op een rijtje gezet:

 • De Bitcoinbijbel
 • Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin
 • Crypto Belastinggids
 • Bitcoin en Cryptocurrency begrippenlijst
 • 12 waardevolle crypto tips voor beginners
 • De juiste cryptocurrencies kopen en verkopen op de juiste momenten

Wat zijn de belangrijkste pluspunten van de Crypto Masterclass?

Heb je mogelijke interesse om deze cursus te volgen? Dan is het goed om te weten dat deze cursus echt veel voordelen met zich meebrengt. De belangrijkste pluspunten heb ik voor je op een rijtje gezet:

 • De ontwikkelaars zijn onwijs vakkundig en ervaren. Dit zie je dan ook duidelijk terug aan de sublieme inhoud van de cursus.
 • De cursus is erg leuk om te volgen. De ontwikkelaars hebben voor het elkaar gekregen om de cursus interactief te maken.
 • De cursus is super uitgebreid. In deze cursus komen tal van onderwerpen aan bod, waardoor je alle benodigde kennis op kunt doen.
 • De cursus is voor veel mensen geschikt. In mijn ogen is deze cursus bij uitstek geschikt voor beginners, maar ook semi-gevorderden hebben veel aan deze cursus.
 • De bonussen zijn subliem. Als je je voor de Crypto Masterclass aanmeldt, krijg je direct toegang tot de hierboven genoemde bonussen. Deze zijn stuk voor stuk uitgebreid én van een hoog niveau.
 • Je krijgt levenslange toegang tot de cursus. De ontwikkelaars zorgen ervoor dat de cursus continu aangevuld wordt met nieuwe/actuele informatie. Als je je eenmaal voor deze cursus aangemeld hebt, blijf je dus voorzien worden van actuele en nieuwe informatie.
 • Toegang tot het forum. Nadat je je voor deze cursus aangemeld hebt, krijg je ook nog toegang tot het forum. Op dit forum vind je alleen maar gelijkgestemden aan wie je jouw vragen kunt stellen. Uiteraard kun je ook andere beleggers helpen.

Al met al brengt de Crypto Masterclass dus de nodige voordelen met zich mee. Als je je voor deze cursus aan wilt melden, heb ik eigenlijk maar één tip: doe dit zo snel mogelijk. Elke dag dat je nog niet met deze cursus aan de slag bent, is eigenlijk een gemiste dag.


Wat zijn de belangrijkste minpunten van de Crypto Masterclass?

Is het zo dat de Crypto Masterclass ook nog nadelen met zich meebrengt? Ja, toch wel. Toen ik deze cursus aan het volgen was, stuitte ik in ieder geval op de volgende twee nadelen:

 • Het volgen van de cursus neemt veel tijd in beslag. Het is super dat de mannen van AllesOverCrypto voor een uitgebreide cursus gezorgd hebben. De cursus is echter wel héél uitgebreid, waardoor je veel tijd voor de cursus vrij moet maken. Houd daar goed rekening mee.
 • Het gebruik van ingewikkelde termen. In mijn ogen gebruiken Derek en Patrick soms iets te ingewikkelde termen; ze spreken eigenlijk in hun eigen vakjargon. Het zou wat mij betreft handiger zijn geweest als ze deze termen iets beter uit zouden leggen. Neemt niet weg dat de cursus van een ongekend hoog niveau is.

Wat kost de Crypto Masterclass?

Wil je graag met deze cursus starten? Dan kun je rekening houden met een investering van 1997 euro, wel is het zo dat mocht je de bitcoin training gaan doen dat je dan €1000,00 korting krijgt en dus uitkomt op 997 euro. Tijdens deze training van AllesOverCrypto maak je kennis met de heren van AllesOverCrypto en de manier waarop zij ‘les’ geven.

Het is hiermee zeker geen goedkope cursus, maar het is wel de beste crypto cursus voor beginners en traders. Wil je hier graag meer over weten? Dan verwijs ik je graag naar mijn Crypto Masterclass review.


Andere goede crypto trainingen

#2: X10 met Crypto van Harm van Wijk en Jan Robert Schutte

Soort cursus: Online videotraining (2 verschillende cursussen) . Lees hier mijn review over de X10 met Crypto.
De ontwikkelaar: Harm van Wijk & Jan Robert Schutte
Prijs: €997 via deze link

Op deze foto zie je de X10 met crypto cursus. Mijn top 2 van beste crypto cursussen
X10 met crypto omgeving van Harm van Wijk

In de afgelopen jaren zijn meer en meer crypto cursussen op de markt gekomen. Ik beperk me in dit artikel echter alleen tot de top drie van beste crypto cursussen voor beginners en traders. Daarbij wil ik je graag kennis laten maken met de nummer 2 binnen deze top 3: de X10 met Crypto cursus.

Deze cursus is ontwikkeld door de expert Harm van Wijk. Hij startte ruim 30 jaar geleden met het beleggen in aandelen. Al snel wist hij hierbij hoge functies in de bankenwereld te bekleden, terwijl hij ook één van de directeuren van de Financiële Telegraaf was. Tijdens al zijn werkzaamheden kwam hij er ook achter dat crypto veel te bieden heeft.

Hij begon enkele jaren geleden met zijn eigen bedrijf; Beleggen.com. Met dit bedrijf richtte hij zich in eerste instantie op aandelen en opties met de Trading Navigator Methode, maar hij heeft zich nu ook gericht op de wereld van cryptocurrency. Samen met een andere expert, Jan Robert Schutte, heeft hij uiteindelijk deze X10 met Crypto cursus weten te ontwikkelen.

In mijn ogen is deze cursus van een ongekend hoog niveau. Beide heren zijn onwijs vakkundig en dat proef je aan alles. Ook is deze cursus op de juiste manier opgebouwd en kun je dus veel kennis op gaan doen. Dit doe je bovendien op een leuke manier; Harm en Jan Robert hebben echt voor een leuke en interactieve cursus gezorgd.

Ook ben ik te spreken over alle cursussen die je meegeleverd krijgt. Deze bonussen heb ik even voor je op een rijtje gezet:

 • Een 6-weekse beginnerscursus over crypto
 • Live Q&A’s door een van de experts
 • Trading updates en kansen van een ervaren crypto expert
 • 12 maanden Premium Crypto Coaching Service voor Elite Traders
 • 2 jaar VIP-toegang tot mijn.beleggen.com
 • 12 maanden toegang 3 Crypto Portefeuilles (Trading & Staking)
 • Toegang tot CryptoAcademy Membershipsite

Wat zijn de belangrijkste pluspunten van X10 met Crypto?

Het mag duidelijk zijn: ik ben behoorlijk te spreken over deze cursus van Harm van Wijk en Jan Robert Schutte. Maar, waarom? Nou, dat is onder meer te danken aan de volgende pluspunten:

 • Dit programma bestaat eigenlijk uit twee cursussen. Binnen dit programma hebben Harm én Jan Robert voor een eigen cursus gezorgd. Je kunt dus twee cursussen volgen, waardoor je dubbel zoveel kennis op kunt gaan doen.
 • De cursus is ongekend uitgebreid. In deze cursus worden eigenlijk alle belangrijke aspecten uit de wereld van cryptocurrency uitgebreid besproken. Super leerzaam in ieder geval.
 • De heren heeft de zaakjes prima op orde. Ook heb ik gemerkt dat Harm en Jan Robert de zaakjes prima op orde hebben. Het aanmelden en het betalen verloopt erg soepel, waarna je direct met de cursus kunt beginnen.
 • De heren zijn ware experts. Aan alles merk je dat zowel Harm als Jan Robert onwijs veel ervaring hebben. Daarbij is het ook top dat Harm veel ervaring in andere financiële producten opgedaan heeft; die kennis komt ook in deze cursus perfect van pas.
 • Veel bonussen meegeleverd. Ook vind ik het echt super dat Harm en Jan Robert voor veel bonussen gezorgd hebben. Het gaat hierbij niet alleen om veel bonussen, maar ook nog eens om bonussen van een hoog niveau. Ideaal!
 • 1 van de bonussen zijn crypto koop rapporten: Dit zijn mails met welke crypto’s beide heren zelf kopen en enige tijd later krijg je weer een verkoop mail van die bepaalde cryptomunt met een bepaalde winst. Erg waardevolle bonus.

Ben ik te spreken over deze cursus? Ja, dat ben ik zeker! In mijn ogen is dit de beste crypto cursus voor gevorderden beleggers. Echt aan alles proef je dat Harm en Jan Robert weten waar ze het over hebben. Dankzij deze experts kun jij in ieder geval alle benodigde kennis op gaan doen!

Beide heren hebben geen gratis training maar wel een maar liefst 93 pagina’s tellende gratis handleiding geld verdienen met met Bitcoin en Ethereum. Erg waardevol want de kwaliteit is hoog.


Wat zijn de belangrijkste minpunten van X10 met Crypto?

Waarom de X10 met Crypto cursus niet op plek 1 in deze top 3 geëindigd is? Nou, deze cursus brengt in mijn ogen ook twee belangrijke nadelen met zich mee. Over deze twee nadelen informeer ik je graag in het kort:

 • De cursus is niet geschikt voor beginners. Heb je totaal nog geen ervaring met de handel in cryptocurrency? Dan kun je beter voor één van de andere crypto cursussen kiezen. Deze cursus gaat al vrij snel de diepte in; daar heb je simpelweg de nodige basiskennis voor nodig.
 • De cursus is soms lastig te volgen. Harm en Jan Robert gebruiken in deze cursus vrij veel lastige termen, waardoor de cursus soms lastig te volgen is. Houd daar goed rekening mee.
 • Daarnaast oogt de cursusomgeving iets minder modern dan bijvoorbeeld de crypto masterclass. Gelukkig maakt de hoeveelheid kennis die beide heren hebben alles goed. Dit kan overigens ook een persoonlijke mening zijn

Wat kost X10 met Crypto?

Spreekt de X10 met Crypto cursus jou aan? Dan kun je nu gebruik maken van een kortingsactie waar je geen €1997,00 betaald maar een bedrag van 997 euro. Voor dat bedrag krijg je namelijk toegang tot deze veelbelovende cursus én alle bonussen.

Ook bij deze cursus geniet je weer van een 14 dagen niet goed geld terug garantie.

Wil je hier meer over weten? Check dan mijn X10 met Crypto review!


#3: Crypto Community van Maarten Oostland, Abe Dijkstra en Max Kruisbrink

Soort cursus: Online videotraining. Lees hier mijn review over de Crypto Community.
De ontwikkelaar: Max Kruisbrink, Abe Dijkstra en Maarten Oostland
Prijs: €497 via deze kortingslink of doe hier hun gratis training.

Op deze foto zie je de Crypto Community cursus. Mijn top 3 van beste crypto cursussen

In de afgelopen jaren zijn behoorlijk veel initiatieven gestart op het gebied van cryptocurrency. Dat is ook niet heel verwonderlijk, aangezien veel mensen graag geld willen verdienen aan de digitale munteenheden. Feit is dat maar weinig initiatieven écht populair zijn geworden; dit geldt in ieder geval wel voor de Crypto Community.

In vergelijking met de Crypto Masterclass is de cursus van de Crypto Community vrij jong te noemen. Deze cursus werd pas enige tijd geleden ontwikkeld, maar is juist daardoor wel van een ongekend hoog niveau. De cursus is namelijk nog steeds actueel en is bovenal zeer uitgebreid te noemen.

De ontwikkelaars, waarover later meer, hebben gekozen voor 8 verschillende modules. Per module wordt een bepaald onderwerp besproken; je leert dan ook echt veel tijdens deze cursus. Daarbij is het ook goed om te weten dat de cursus geschikt is voor beginners én voor iets gevorderden traders.

Indien je je voor de Crypto Community aanmeldt, krijg je toegang tot onder meer het forum van deze community. Op dit forum kun je inspiratie op doen, kun je jouw vragen stellen en kun je ook de vragen van andere leden beantwoorden. Eigenlijk kun je elkaar op dit forum perfect helpen!

Maar, wie heeft deze cursus nou precies ontwikkeld? De volgende drie heren: Maarten Oostland, Abe Dijkstra en Max Kruisbrink. Deze drie heren hebben al behoorlijk veel ervaring/kennis en hebben nu de handen ineengeslagen. Zij hebben samen besloten om zich fulltime met de Crypto Community bezig te houden. Vooralsnog is die keuze goed uitgepakt; ook ik ben erg te spreken over de Crypto Community!


Wat zijn de belangrijkste pluspunten van de Crypto Community?

Spreekt het verhaal van de Crypto Community jou vooralsnog aan? Dat kan ik me goed voorstellen. Zelf ben ik behoorlijk te spreken over deze cursus; het is in mijn ogen één van de beste cursussen voor beginners en traders. Maar, wat maakt deze cursus nou zo goed? Ik heb de belangrijkste pluspunten even voor je op een rijtje gezet:

 • De cursus is super uitgebreid. Alle 8 modules van deze cursus zijn ongekend uitgebreid opgebouwd. Je doet hierdoor een hoop kennis op, terwijl ook alle modules perfect op elkaar afgestemd zijn. Ideaal!
 • Toegang tot de online community. Ook is het super dat je direct toegang tot de online community krijgt. Deze online community is super actief, is leerzaam en stelt je in staat om nóg sneller beter te handelen in cryptocurrencies.
 • Opgesteld door ware experts. De drie ontwikkelaars van deze cursus zijn stuk voor stuk ervaren en vakkundig. Dit merk je dan ook terug aan de kwaliteit van deze cursus. In mijn ogen kunnen vrij weinig andere cursussen tippen aan de kwaliteit van deze cursus.
 • Veel bonussen meegeleverd. Tevens is het super dat je direct toegang tot meerdere bonussen krijgt. Al deze bonussen hebben daarbij ook nog eens een (unieke) meerwaarde; de bonussen en de cursus vormen in ieder geval een prachtige combinatie.
 • Focus op minder bekende cryptocoins. In deze cursus ga je ook kennis maken met minder bekende cryptocoins. De ervaring leert dat juist de veelbelovende minder bekende cryptocoins voor een ongekende winst kunnen zorgen.
 • Perfect online te volgen. Ook vind ik het super dat deze cursus volledig online te volgen is. Dat geldt uiteraard voor meerdere cursussen, maar bij deze cursus is wel alles extreem goed geregeld. Dat geldt bijvoorbeeld voor het aanmeldingsproces en voor het betalingsproces.

In mijn ogen is de cursus van Crypto Community echt heel waardevol te noemen. Van een hoog niveau, uitgebreid en superleuk om te volgen. Wat wens je nog meer?


Wat zijn de belangrijkste minpunten van de Crypto Community?

Elke cursus brengt nadelen met zich mee. Dat geldt voor de hierboven besproken cursus van AllesOverCrypto, maar dat geldt ook voor de cursus van de Crypto Community. Graag laat ik je in het kort kennis maken met de belangrijkste minpunten van deze cursus:

 • De community is nog niet super uitgebreid. Het is een feit dat de community behoorlijk levendig is, maar hier zit wel nog een forse groei in. De verwachting is dat de community in de komende jaren zeker een stuk uitgebreider gaat worden.
 • Deze cursus biedt geen garantie op succes. Bestaan er zekerheden in het leven? Nee, zeker niet. Ook deze cursus biedt dus geen garantie op succes. Houd daar goed rekening mee en houd ook goed rekening met het feit dat je jouw inleg kwijt kunt raken.

Wat kost de Crypto Community?

Wil jij je graag direct aanmelden voor de Crypto Community? Dan kan je al beginnen voor 197 euro. Voor dat bedrag krijg je toegang tot de community én tot de cursus.

Bovendien heb je een garantie van 14 dagen; binnen die termijn kun je nog jouw volledige aankoopbedrag terugvragen. Wil je graag meer weten over deze cursus? Lees dan op je gemakje mijn Crypto Community review door!

Wil je graag eerst kennis maken met de heren van de Crypto Community? Dan is het aan te raden om eerst de gratis onlinetraining te volgen. Met deze onlinetraining kun je op een leuke manier kennis maken met de Crypto Community!


Alleen jij kan een keuze maken voor de beste crypto cursus

Wat is de beste crypto cursus voor beginners?

Ben je een beginneling in de wereld van crypto? Dan raad ik je aan om de cursus van AllesOverCrypto namelijk de Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra, zoek je een iets lichter prijskaartje dan kan je voor de CryptoCommunity gaan.

Deze twee cursussen zijn echt ideaal voor beginners; je maakt op ene laagdrempelige manier kennis met de wereld van crypto. De veelbelovende wereld van crypto!

Wat is de beste crypto cursus voor traders?

Wil jij het liefste alleen maar leren crypto traden? Dan raad ik je de X10 met Crypto cursus aan. Die cursus is echt gericht op het handelen in crypto, waarbij het benodigde kennisniveau wel vrij hoog ligt. Dat is dan ook dé reden waarom die cursus in mijn ogen minder geschikt is voor beginners. Neemt niet weg dat de cursus echt van een ongekend hoog niveau is.

Wat is de beste crypto cursus voor jou?

Helaas kan ik geen antwoord op deze vraag geven. Deze keuze is namelijk volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Graag raad ik je aan om de verschillende crypto cursussen met elkaar te vergelijken, waardoor je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken.

Als je voor één van de drie hierboven genoemde cursussen kiest, neem je sowieso een prima beslissing. Veel succes met het volgen van de beste crypto cursus en veel plezier met het handelen in de cryptocurrencies!

Ook zonder ervaring kan je al erg gemakkelijk crypto kopen via Bitvavo doordat het nederlandstalig is. Wacht dus niet langer en maak nu een account aan!

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie